Er Calanus® Oil det samme som fiskeolje?

Nei, Calanus® Oil er olje fra krepsdyret raudåte. Fiskeolje kommer fra fisk. Men forskjellene stopper ikke der. Calanus® Oil skiller seg også fra andre marine oljer fordi det er et helnorsk og renere produkt. Calanus® Oil høstes utenfor kysten av Nord-Norge og oljen produseres like utenfor Tromsø. Andre marine oljer er som regel basert på ansjos og sardin som er høstet utenfor Peru, Chile eller Marokko. Logistikken av høsting og produksjonen av Calanus® Oil bidrar dermed til langt mindre CO2-utslipp enn fiskeoljeprodukter. Calanus® Oil er renere fordi raudåta ikke inneholder miljøgifter som må renses ut i produksjon.

 

Bilde av CalanusOil eske

Tar vi maten fra fisken når vi høster raudåte?

Raudåta er den største fornybare ressursen vi har. På våren og forsommeren vokser det til mer enn 200 millioner tonn raudåte langs norskekysten (hvilket tilsvarer mer enn 20 ganger den samlede vekta av alle fiskeslag, sjøfugl og sjøpattedyr i samme område). Fisk, fugl og sjøpattedyr livnærer seg kun på en liten del av dette. Vi høster foreløpig mindre enn en tusendedels promille av den årlige tilveksten, så man trenger ikke bekymre seg for at fisk, fugl eller sjøpattedyr skal sulte.

 

Ødelegger vi havbunnen når vi høster raudåte?

Nei, vi tråler ikke havbunnen, vi høster fra 0 til ca. 30 meter under havoverflaten. For oss er bærekraftig høsting svært viktig. Vi høster svært forsiktig, og langt under grensen for påvirkning av bestanden og de arter som livnærer seg på den.

 

Hvordan kan Calanus® Oil være renere enn andre omega-3 oljer?

Fordi raudåta er vegetarianer og kun spiser bittesmå alger, har den ikke miljøgifter i seg og er derfor fra naturens side en renere olje. Vi trenger ikke ta i bruk lange renseprosesser, slik man er nødt med fiske- og selolje. Oljen i raudåta er dessuten svært vannavstøtende, slik at den er meget enkel å skille ut i produksjon, hvilket fører til at vi bruker mindre energi på å utvinne Calanus® Oil.

Du kan lese våre ofte stilte spørsmål om Calanus® Oil hvis du er nysgjerrig på mer informasjon.

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring