Irritabel tarm (IBS) skyldes en forstyrrelse i tarmens funksjon, og fører til ubehag og smerter for de som er rammet. Hele 10-20% av befolkningen opplever disse symptomene fra tid til annen, og forekomsten har vist seg å være høyere for kvinner enn for menn. Smertene vil variere fra person til person, både når det gjelder hvor kraftige smertene er og hvor hyppig de kommer. For de fleste vil symptomene føles som ubehag, mens for noen kan smertene bli så store at det går ut over livskvaliteten.

Magesmerter

Smerter i magen og forstyrrelser i avføringen er de typiske symptomene på irritabel tarm. Vanligvis får man magesmerter i form av luftplager og oppblåsthet og smertene er som oftest lokalisert i nedre del av magen. Det skjer også en endring i avføringen og avføringsmønsteret. Uregelmessig avføring i form av diaré eller forstoppelse er vanlige symptomer på IBS, og i perioder kan man også veksle mellom disse to. Noen IBS-pasienter opplever også å ha slim i avføringen.

Marina fikk diagnosen IBS og følte seg forgiftet. Løsningen har forandret livet hennes.

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse
Mange opplever at smertene kommer etter de har spist. Kostholdet er derfor en av triggerne på IBS-symptomer. Karbohydrater som inneholder mye FODMAP har spesielt vist seg å utløse mageproblemene. Vanligvis lindres symptomene etter avføring eller avgang av luft.

Tretthet og utmattelse

Irritabel tarm er ikke en diagnose som utvikler seg til en alvorlig sykdom. Likevel kan den redusere livskvaliteten kraftig for de som opplever å være mye plaget. Tretthet og kronisk utmattelse er symptomer som knyttes til IBS. I tillegg opplever noen symptomer på nedstemthet og depresjon.

Se video med professor Arnold Berstad som forteller om erfaringer med omega-3 og personer med IBS

Muskel- og leddsmerter

Uforklarte muskel- og leddsmerter (fibromyalgi) er også en av tilleggssymptomene på IBS. Dette kan ha sammenheng med at irritabel tarm knyttes til en betennelsestilstand i tarmen. Betennelse i kroppen forårsaker ofte muskel- og leddsmerter, og smertene kan spesielt knyttes til betennelse når de er diffuse og man har vondt i hele kroppen.

Omega-3 og betennelser

Omega-3-fettsyrer har lenge vært interessant fra et helseperspektiv med tanke på fordelene de gir til kroppen. Spesielt har man sett at omega-3 virker betennelsesdempende. Mange har derfor opplevd at plager i ledd- og muskler, samt magen, har blitt betydelig bedre etter et jevnlig inntak av omega-3. Calanus® Oil er en ren norsk omega-3 som bevarer alle de viktige egenskapene i oljens naturlige form. Dette gjør at den har vist seg å virke mer effektivt enn tradisjonelle omega-3 oljer som må gjennom renseprosesser på høye temperaturer.

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring