Kristin Mollvik Lien

Slik ble Kristin kvitt øyeplagene

Kristin Mollvik Lien slet lenge med smerter og ubehag på grunn av tørre øyne. Da hun begynte med det omega 3-rike kosttilskuddet Calanus® Oil fikk hun en helt ny hverdag.

Da Kristin Mollvik Lien (52) fra Tonnes kom i overgangsalderen, skjedde det noe med tåreproduksjonen hennes. Trebarnsmoren begynte å slite med tørre øyne – som ga både ubehag og smerter.

– Da jeg fortalte legen min om dette, mente hun at jeg burde undersøkes for Sjøgrens syndrom. Det opplevdes helt forferdelig de siste årene. Betennelser ga meg følelsen av å ha sandpapir under øyelokkene. Nettene var verst, forteller Kristin.

Kristin brukte utallige øyedråper og reseptbelagte øyesalver for å få bukt med plagene, men det var først da hun begynte med Calanus Oil at problemet forsvant.

Vanligste øyelidelsen

Tørre øyne er blant de mest utbredte øyelidelsene i Norge, og rammer inntil 50 % av befolkningen, ifølge øyelege og daglig leder ved Tørreøyneklinikken og Øyehelseklinikken, Sten Ræder.

Lidelsen skyldes en forstyrrelse i produksjonen av tårevæske eller lipider, og gjør at den tynne tårefilmen ikke fungerer som den skal.

– Tørre øyne er en betennelsestilstand som skyldes at tårene blir for salte, og når tårene blir for salte kan det oppstå hornhinnebetennelse. Dette kan føre til sandfølelse, svie og for noen invalidiserende smerter, sier Ræder.

Sten Ræder

God effekt

Forskning i forbindelse med Sjøgrens syndrom viser at pasienter som fikk tilskudd av omega-3 og omega-6-fettsyrer var mindre plaget med tørre slimhinner.

Ræder beskriver fagområdet som komplekst, men påpeker at observasjoner både han og andre øyeleger har gjort viser at Calanus Oil har svært god effekt mot tørre øyne.

– Hoppekrepsen, som Calanus Oil er utvunnet fra, inneholder både omega-3 og omega-6 fettsyrer, men også andre stoffer som stearidonsyre og ketolinsyre med betennelsesdempende egenskaper. Denne kombinasjonen er unik.

Sten Ræder

EKSPERT: Øyelege og daglig leder ved Tørreøyneklinikken og Øyehelseklinikken, Sten Ræder, har sett god effekt ved bruk av kosttilskuddet Calanus® Oil.

Helt uten plager

For Kristin Mollvik Lien ble abonnementet på kostholdstilskuddet Calanus Oil starten på en ny hverdag.

Kristin Mollvik Lien

– Da jeg var i syden i mars, hadde jeg nettopp startet med Calanus Oil. Jeg var på et apotek og kjøpte inn ulike øyedråper og salver, men da jeg kom hjem trengte jeg ikke å bruke noe av det. Det var ingenting annet jeg hadde gjort hverken kostholds- eller livsstilsmessig enn å begynne på kapslene. Siden da har jeg ikke vært plaget, og nå er jeg så fornøyd at jeg ikke tør å slutte og bruke dem, sier hun.

Fakta om Calanus® Oil:

  • Calanus Oil er et nytt og unikt naturprodukt fra Norge. Produktet utvinnes fra det hoppekrepsen (Calanus finmarchicus), verdens mest tallrike dyreart og vår største høstbare og fornybare marine ressurs.
  • Hoppekrepsen høstes på en bærekraftig måte i rene kyst- og havområder utenfor Nord-Norge, med skånsom og miljøvennlig teknologi utviklet av Calanus AS.
  • Oljen utvinnes og foredles uten bruk av kjemikalier slik tilfellet ofte er med marine oljer. Calanus Oil har en unik sammensetning ved at omega 3-fettsyrene er bundet i ester-form til langkjedete umettede fettalkoholer. Dette gjør at produktet har egenskaper som ikke finnes i «vanlige» omega 3-produkter.

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring