Det er i tarmen det skjer. Det er i dette enorme organet med det fint avstemte maskineriet at kroppen henter ut det den trenger for å leve. Tarmen kan jobbe stille og harmonisk i kulissene, men dersom noe setter den ut av balanse, kjenner vi det svært godt på kroppen.

Balanse

Tarmen er den viktigste delen av fordøyelsen vår. Den tar opp næringsstoffer og væske fra det vi spiser og drikker. Tarmen er nært forbundet med sentrale organer og systemer i kroppen og sørger for at kroppens kretsløp har det drivstoffet det trenger. Tarmen inneholder snille bakterier og dårlige bakterier. De dårlige bakteriene har, på tross av benevnelsen, en viktig funksjon i tarmen, men bare dersom de holdes i et trygt mindretall. Dårlige bakterier kan finne vekstvilkår gjennom bestemte matvarer, drikke og miljø. Dersom framveksten av dårlige bakterier øker, blir tarmen satt ut av balanse. Faren er stor for at funksjoner i tarmen og forbindelsene til kroppen ikke vil fungere optimalt. Irritabel eller sensitiv tarm er årsaken til mange sykdomstilstander hos mennesket. Det er derfor god grunn til å passe på den.

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Lytt til tarmen

Å oppleve perioder med ubehag i mage og tarm er normalt. Foruten forbigående virus og skadelige bakterier, viser forskning at tarmen er spesielt sensitiv når det kommer til bestemte matvarer. Mat som inneholder tungt fordøyelige karbohydrater og bestemte sukkerarter ser ut til å irritere den og skape trøbbel som diaré, forstoppelse, oppblåsthet og smerter. Tarmen kan som følge av ubalanse over lang tid utvikle lavgradsbetennelse. I alle tilfeller med mage- og tarmbesvær over lengre tid er det viktig å oppsøke lege. Ved periodevis ubehag i mage og tarm kan det være nyttig å følge med på hva man spiser. Kanskje er det kostholdet som trenger en justering for å gjenopprette balansen i tarmen?

Klar tale

I likhet med resten av kroppen vår er tarmen en genial konstruksjon som kommuniserer klart og tydelig til eieren sin om hvordan den har det og hva den trenger. Den gir enten umiddelbar og høylytt beskjed eller den gir deg anledning til å bruke litt tid på å finne ut hva du skal gjøre. Du kan gjerne være uenig med den, men til syvende og sist har du bare med å gjøre som den sier. Helsedirektoratet og forskningen er også nokså klar i talen: Et sunt og godt kosthold fremmer god helse, herunder god tarmhelse. Det oppfordres og anbefales spesielt et tilstrekkelig inntak av omega-3-fettsyrer, spesielt fettsyrene EPA og DHA som man finner i fisk og sjødyr og marine kosttilskudd. I tillegg til å sikre god hjerte- og hjernehelse, virker nemlig disse fettsyrene også betennelsesdempende.

Les mer om balanse i mage og tarm

Om Calanus® Oil

Calanus® Oil er et marint kosttilskudd som er utvunnet fra hoppekrepsarten raudåte (calanus finmarchichus). Raudåte inneholder en unik sammensetning av omega3-fettsyrer, deriblant EPA og DHA, og antioksidanter. Calanus® Oil er et helårlig kosttilskudd for alle som ønsker å sikre tilførselen av omega-3-fettsyrer i kosten, men også spesielt for mennesker som sliter med kroniske eller tilbakevendende betennelser i kroppen. Oljen er naturlig og uraffinert, høstet og produsert i Norge.

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring