“Førr nu e det vår her i byen og gatan e bar, det spire og gror i landet. Og det gjør oss takknemlig førr det som vi har, vi trur på oss sjøl littegranne” synger Halfdan Sivertsen. Våren river og sliter i oss for å oss ut av vinterdvalen. Det kjennes på kroppen. Oljen fra en liten hoppekreps kan være med på å gi deg smurning som får fart på maskineriet. Kjenner du til raudåta?

Raudåta – et rent råstoff fra havet

Raudåta, Calanus finmarchicus, er en hoppekreps som lever i de kalde og friske områdene av det nordlige Atlanterhavet. Denne hoppekrepsen befinner seg lavt i næringskjeden og er en enorm matressurs for fisk og sjøpattedyr. Forskning viser at også mennesket kan ha svært godt av raudåta. Selv er raudåta vegetarianer og lever av alger.

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Hoppekrepsen har en livssyklus på kun om lag ett år og akkumulerer derfor ikke miljøgifter på samme måte som andre marine arter. Når raudåta hentes opp av havet utenfor kysten av Nord-Norge, er den derfor et rent råstoff. Oljen fra raudåta er også svært vannavstøtende og trenger kun forsiktig oppvarming for å utvinnes. Slik bevares også virkestoffene og de gunstige egenskapene. Raudåteoljen i Calanus® Oil er derfor et rent og naturlig produkt.

Les mer om Calanus® Oil

Akkurat som raudåta følger havstrømmene, følger mennesket årstidene. Vi spirer og gror nye røtter og greiner om våren og kjenner livet blomstre under sommersola. Vi tar høsten imot og fyller lagrene, mens vi gjør oss klar for vinterdvalen. Slik går menneske og natur i hop. Likevel kan det rive og slite litt i fortøyningene til både kropp og sinn når én årstid skal forlates og en annen skal starte. Å være spiren som bryter seg fram for å få leve og vokse kan være nokså smertefullt. Det kan hjelpe på å lytte litt til hva kroppen trenger, gi seg selv litt tid til å tilpasse seg og minne seg selv på at alt har en funksjon i denne finstemte, finurlige og geniale naturen. Noen ganger trenger kroppen litt drahjelp.

Rik på de marine omega-3-fettsyrene EPA og DHA

Raudåta føyer seg inn i rekken av eksempler på at naturen er genial og ikke minst original. Den lille hoppekrepsen huser en rekke viktige og virkningsfulle stoffer som viser seg å være svært helsebringende for mennesket. Kombinasjonen av virkestoffer i Calanus® Oil er unik og finnes faktisk ikke i andre marine oljer og kosttilskudd. De marine omega-3-fettsyrene EPA og DHA finner du i rikt monn i raudåta. Disse fettsyrene er viktige for god hjertehelse, for god synsfunksjon og for hjernen. Gjennom algene som raudåta spiser får den i seg omega-3-fettsyren stearidonsyre fra planteriket. Stearidonsyren hindrer og demper betennelsestilstander og forsterker opptaket og virkningen av EPA og DHA i cellene i kroppen vår. Raudåta inneholder også ketolinsyre, en forløper til en langkjedet fettsyre, som viser seg å hjelpe cellene å utnytte EPA og DHA.

Algene som raudåta spiser inneholder en annen godsak – nemlig antioksidanten astaxanthin. Det er denne antioksidanten som gir raudåta den dyprøde fargen. Astaxanthinen beskytter cellene i raudåta mot oksidering og fungerer som solbeskyttelse når raudåta trekker opp til havoverflaten om våren og sommeren. Naturen har altså utstyrt raudåta med sin egen solkrem. Jo lenger nord du kommer, jo mer av denne kraftige antioksidanten inneholder raudåta – og jo rødere blir den. Under midnattssola, nord for Polarsirkelen, er raudåta på sitt aller rødeste. Astaxanthinen stabiliserer også oksideringen av selve raudåteoljen og bidrar til at oljen holder god kvalitet over lang tid.

Slik går vi altså i hop. Den lille raudåta og mennesket. “Vi e sterk og kan ta ka som helst når det kommer, vi har sola og snart e det sommer.” (Halfdan Sivertsen)

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring