For noen år siden lyttet jeg på et radioprogram hvor professor i biologi, Dag Hessen, snakket om livet i havet. Han sa noe som fikk meg til å spisse ører: «Raudåta er Norges viktigste dyr», sa han.

Jeg ble litt overrasket og interessert fordi jeg hadde aldri hørt om raudåta. Jeg googlet og fant ut at det latinske navnet er Calanus Finmarcicus og at det er et lite krepsdyr som befinner seg nest nederst i næringskjeden. Den er vegetarianer og spiser alger. Jeg tok for meg akvarellpapir og farver og forsøkte  å tegne og male den, basert på bilder jeg fant på nettet. Jeg sendte bildene til Dag Hessen som lurte på om han kunne bruke de i forelesning.

Ble kjent med raudåta gjennom maling

Det er interessant for meg å tegne og male den fordi jeg blir bedre kjent med hva slags dyr det dreier seg om. Jeg leste også mye om raudåta og oppdaget at den er gjenstand for omfattende forskning, spesielt ved UIT. Jeg fant ut at dette lille krepsdyret er fisken i havet sitt matfat. Den svømmer dypt ned til sokkelen om høsten for å beite på algene der nede, før den svømmer opp til overflaten i vårmånedene for å bli spist av våre ulike fiskearter.

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Mitt lille studium vekket min interesse for havet og algene som naturressurs. Mitt fokus ble på en måte flyttet fra landbruk til havbruk. Kanskje det er norsk havbruk som blir vår viktigste ressurs og næringskilde i fremtiden.

Så oppdaget jeg matvaren Calanus, ble abonnent og har vært det i flere år. Det er vanskelig å si på hvilken måte denne «havets røde rubin» påvirker helsa mi, men jeg tror jeg er mindre forkjølet nå enn før.

Jeg føler en slags ømhet for raudåta, dette lille krepsdyret som et sårbart for havets temperaturøkning.

Mange av mine venner har begynt med Calanus etter meg.

Hilsen Amelie

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring