Psoriasisartritt er en type leddgikt som ses hos fem til ti prosent av de som har hudsykdommen psoriasis. Sykdommen gir symptomer som hevelse, ømhet og nedsatt bevegelse i de leddene som er angrepet. Her er noen tips til hvordan du kan begrense symptomer og sykdomskonsekvenser.

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

Psoriasisartritt er en revmatisk sykdom. Revmatiske sykdommer er en fellesbetegnelse på sykdommer som angriper ledd, muskler, senehinner, nerver, hud, lunger, slimhinner og andre organer. Psoriasisartritt er en kombinasjon av hudsykdommen psoriasis og leddbetennelse.

Sykdommen rammer ofte unge voksne, både kvinner og menn, men også i høyere alder. Den varierer i alvorlighetsgrad, men kan gi kroniske plager og ødeleggelse av ledd. Årsaken er ukjent.

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

De som har psoriasisartritt er gjerne stive om morgenen og føler seg trøtte på dagtid. Hovedsymptomene er smerter, hevelse og stivhet i ledd og senefester, samt smerter og stivhet i ryggen. Selve leddbetennelsen rammer få og forskjellige ledd på hver side av kroppen, store og små, for eksempel fingerledd og hofteledd.

Omega-3 mot betennelser

Diagnosen påvises av hud og/eller negleforandringer og røntgen, MR, ultralyd, blodprøver og eventuelt leddvæskeundersøkelser for å avdekke eventuelle betennelsesforandringer i leddhinnen og leddskader i brusk og ben.

Psoriasisartritt rammer ikke andre organer og er vanligvis ikke en invalidiserende sykdom. Det later også til at den går i bølger med gode og dårlige perioder og at den kan forverres av psykiske faktorer.

Sykdomsbehandlingen må være individuelt tilpasset og det bør være et samarbeid mellom pasient, fastlege, revmatolog og hudlege.

Trening kan bidra til å begrense symptomer og sykdomskonsekvenser. Gunstige helseeffekter oppnås ved at man blir svett, andpusten og får økt puls under aktiviteten. Spør legen eller fysioterapeuten om råd.

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

Mange opplever at kostholdet virker inn på dagsformen. Derfor er det viktig med riktig kosthold. Undersøkelser har også vist at noen blir bedre ved tilskudd av omega-3-fettsyrer.

Calanus® Oil er ansett å være Norges beste kilde til omega-3-fettsyrer, og i sin form naturens mest konsentrerte form for energi. Oljen blir i dag omtalt som en ny generasjon omega-3 som blir høstet på en bærekraftig måte og produsert i Nord Norge, med en unik sammensetning som gjør at fettsyrene tas opp langt mer effektivt enn fra andre omega-3-produkter. Det er derfor ikke uten grunn at Calanus® Oil omtales som kortreist «superomega».

Kilder: Norsk revmatikerforbund, Lommelegen, Norsk helseinformatikk.

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring