Hva er probiotika?

Probiotika er «snille bakterier», levende mikroorganismer som finnes i fermenterte melkeprodukter som surmelk og yoghurt. Disse bakteriene kan være en bidragsyter for å forebygge eller behandle tarmproblemer. Man tilfører kroppen snille tarmbakterier gjennom inntak av fermenterte melkeprodukter eller probiotika i form av kosttilskudd for å forbedre balansen i tarmfloraen.

I tarmen finnes det normalt mer enn 500 forskjellige bakteriearter, lokalisert på forskjellige steder. Sykdom, kosthold, miljø eller bruk av mye antibiotika kan føre til at de gode bakteriene blir i mindretall, og vi får en framvekst av de dårlige bakteriene. En slik framvekst kan spre seg til områder hvor de slett ikke skal være, og dette kan føre til en betennelsestilstand.

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

De fleste probiotika bakteriene er like de vi normalt finner i friske menneskers tarmflora. Hensikten med tilførsel av disse er å gjenopprette balansen i tarmfloraen og hjelpe kroppen å kvitte seg med de uønskede bakteriene i tarmen.

Probiotika og IBS

Det forskes stadig mer på IBS, men fortsatt er det ikke helt klart hva som forårsaker denne tilstanden. Mange kan relatere til at plagene startet med en mage- eller tarminfeksjon eller antibiotikabehandling. Antibiotika dreper som kjent mange av både de gode og de dårlige bakteriene i tarmen.

Noen personer opplever at probiotika har en effekt på mageproblemer som kommer som følger av irritabel tarmsyndrom.

Nylig ble medisinske forskningsdatabaser gjennomgått og det ble funnet 19 studier på tema probiotika og irritabel tarm. Én av fire følte at probiotika reduserte mageproblemene. Det var ikke avklart hvilken type probiotika som hadde best effekt. Det var ingen klare resultater, og fagfolk ønsker å undersøke dette nærmere.

Vær varsom

Helsedirektoratet og Vitenskapskomiteen for mattrygghet har foretatt en risikovurdering av probiotika til barn og voksne som er alvorlig syke. Nylig publiserte vitenskapelige artikler viser at probiotika kan gi negative helseeffekter til personer med for eksempel Helicobacter pyloriinfeksjon, inflammatorisk tarmsykdom, urogenitale infeksjoner og pasienter med økt bakteriell vekst i tynntarmen.

Dette gjelder også for alvorlig syke personer som behandles utenfor sykehus, eksempelvis kreftpasienter og de med nedsatt immunforsvar.

Kosthold

Personer som har irritabel tarmsyndrom eller andre kroniske mageproblemer bør være oppmerksomme på kostholdet sitt. Mange med IBS har opplevd at mageproblemene reduseres når de følger en lav FODMAP diett. Dietten inneholder karbohydrater som er lett å fordøye. Les hvordan du kan redusere mageproblemene med lav FODMAP diett.

Omega-3

Det er godt kjent at omega-3 motvirker betennelser i kroppen. En god omega-3 olje kan også lindre mageproblemer. Calanus® Oil er omega-3 utvunnet av hoppekrepsen raudåte, høstet utenfor kysten av Nord-Norge. Hoppekrepsen akkumulerer ikke miljøgifter, så vi behøver ikke raffinere den på høye temperaturer. På denne måten beholdes de gode og naturlige virkestoffene i sluttproduktet. Mange tusen nordmenn foretrekker derfor Calanus® Oil som sin type omega-3.

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring