Calanus Helse er som kjent en stolt sponsor av herre- og damelandslaget i volleyball. Når de hadde landslagssamling på Myre var det naturlig at vi ba dem med på en skikkelig opplevelsestur i området. Vi tok dem med til Nyksund, et unikt fiskevær på yttersiden av Vesterålen. Tidligere var det fraflyttet, men i senere tid er det gjenoppbygget med fokus på overnatting og bespisning.
Her fikk landslagsspillerne oppleve Nord-Norge fra sin beste side med fjellturer, deep sea rafting og nydelig nordnorsk mat. Første del var en bit av den berømte Dronningruta, en tursti i havgapet mellom Nyksund og Stø. Turstien fikk sitt navn etter Dronning Sonja som gikk her første gang i 1994, og hun ble så begeistret at hun kommer tilbake med jevne mellomrom.

Siste del var en tur på storhavet, med RIB (rigid-inflatable boat, eller stivskrovet oppblåsbar båt). Dette er mer kjent som deep sea rafting, men siden havet var blikk stille denne dagen ble det lite bølger å kjøre i. Deltagerne var nok glade for det, da de var skikkelig mette etter en nydelig hvalmiddag. De fikk uansett se den fantastiske nordnorske naturen og puste frisk og ren sjøluft.
Det var en herlig gjeng som vi ble bedre kjent med gjennom dagen, og vi er enda mer entusiastiske rundt landslaget nå. Heia Norge!