Hår er finurlige greier. Døde trådformede celler som henger i løse lufta ut fra kroppen. Menneskekroppen er dekket av mer eller mindre synlige hårstrå. På hodet finner vi den største ansamlingen av hår. Visste du at håret på hodet er ei heil lita fortelling? Og at det vi spiser virker inn på håret?

Håret forteller

Hvert hårstrå er som et ark i ei bok. Hvem har ikke bladd gjennom fotoalbum og mimret og humret over alle de ulike hårfargene og frisyrene man har hatt gjennom livet. Kanskje kommer man over noen minner som vekker alvor og ettertenksomhet. På tross av sine døde celler, er håret svært levende. Håret følger takten til livsfaser og alder. Livet vi lever virker inn på håret vårt.

Noen påvirkninger styrer vi selv, andre rår vi ikke over. Noen valg har naturen gjort for oss. Håret vårt påvirkes av hvordan vi har det. Kroppens hormoner, perioder med påkjenninger og stress, sykdom og medisinering, hverdagsliv, hårpleieprodukter og kosthold har innvirkning på håret. Hvis kroppen er i endring eller ubalanse kan man merke det på kvaliteten på håret, ved at det endrer farge eller faller av i større mengder enn vanlig. Kan det man spiser virke inn på håret? Mye tyder på det.

Omega-3 og smidig hår

Helsemyndighetene våre anbefaler oss et sunt og balansert kosthold med tilførsel av omega-3-fettsyrer, jevnlig mosjon og aktivitet. Omega-3-fettsyrene er viktige for hjerte, hjerne og syn, men virker også inn på andre funksjoner og organer i kroppen, blant annet hud og hår. Ved hver enkelt hårsekk sitter det en talgkjertel. Denne kjertelen smører håret etterhvert som det vokser ut, gjør huden i hodebunnen myk og smidig og har en antimikrobiell funksjon. Talgkjertelen nyter godt av en kropp med god fettsyrebalanse. 

Huden og håret er det siste stedet hvor omega-3-fettsyrene når ut. Det vil si at hvis du har et sterkt og smidig hår og en myk hodebunn er dette et tegn på at resten av kroppens organer har fått tilført tilstrekkelig med omega-3-fettsyrer.

Om Calanus® Oil

Calanus® Oil er et helårlig marint omega-3-kosttilskudd utvunnet av hoppekrepsen raudåte (calanus finmarchicus). Raudåta høstes i arktiske havområder og utenfor kysten av Nord-Norge. Oljen har en unik sammensetning av omega-3-fettsyrer som gjør den svært effektiv. En ekte kortreist superomega.

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Fakta

  • Mennesket har mellom 100 000 og 150 000 hårstrå på hodet, festet i hver sin hårsekk.
  • Hårstråene har vekstfaser og hvilefaser. En vekstfase varer mellom tre og sju år, en hvilefase i bare et par måneder. Det er i hvilefasen at håret ramler av.
  • Vekst- og hvilefasene er asynkrone og ujevnt fordelt på hårsekkene. 90 prosent av hårstråene har vekstfase, mens de siste 10 prosentene har hvilefase og hårtap. Mennesket merker derfor hårtap i mindre grad enn andre arter i dyreriket.

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring