Bilde av dame i solnedgang

De fleste av oss har sannsynligvis opplevd å få en form for betennelse i kroppen fra tid til annen. Dette kan være alt fra overtråkk, sår og rifter, infeksjoner og mindre, men tallrike betennelser i hjerte- og karsystemet.

Selvforsvar

Men hvorfor får vi egentlig betennelser? Enkelt forklart kan en betennelse betegnes som kroppens egen reaksjon på en skade der immunsystemet aktiveres. Med andre ord, kroppen forsvarer seg selv ved å angripe skaden. I denne prosessen står også kroppens eget vev i fare for å bli skadet. Utfordringen er derfor å skape en reaksjon som er sterk nok til å håndtere skaden, samtidig som ødeleggelsene på eget vev begrenses.

Demper betennelsesreaksjoner

Det er her omega-3 fettsyrene kommer inn som en viktig påvirker. Betennelsesreaksjonen består nemlig av flere stoffer som kroppen produserer selv. For å lage disse stoffene trenger vi imidlertid byggesteiner nettopp i form av omega-3 eller omega-6 fettsyrer. Det interessante er at stoffene som dannes fra omega-3 fettsyrene har vist seg å dempe betennelsesreaksjonen i motsetning til stoffene som dannes fra omega-6 fettsyrene.

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Les mer om Calanus® Oil – Norges mest potente omega-3

Den betennelsesdempende effekten av omega-3 er godt dokumentert, og er mye av grunnen til at disse fettsyrene fortsatt utgjør et interessant forskningsfelt i helsesammenheng. Så hvordan henger omega-3 og betennelsesdempende effekt egentlig sammen? For å forklare dette må vi helt ned på cellenivå.

Selvrensende prosess

I kroppens vev og organer lever det immunceller kalt makrofager. Disse cellene innhenter informasjon fra andre sensorer i kroppen, for så å skille ut hormonlignende stoffer som til sammen kan aktivere en betennelsesreaksjon. En av prosessene som finner sted inne i makrofagen er autofagi. Hensikten med denne prosessen er å fjerne ødelagte eller overflødige proteiner og andre komponenter inne i cellen. Du kan rett og slett betrakte det som en selvrensende funksjon. Og det er nettopp her at omega-3 fettsyrene bidrar til en positiv påvirkning. Disse fettsyrene aktiverer autofagien og påvirker en type proteiner som omformer signalene fra kroppens sensorer. Resultatet er derfor at omega-3 fettsyrene igangsetter den selvrensende prosessen autofagi, som igjen demper utskillelsen av betennelsesdrivende stoffer.

Kroppens ønske er å opprettholde et lavest mulig betennelsesnivå over tid, samtidig som den er klar for å slå tilbake på trusler og skader som vi står overfor. Med sin dempende effekt på betennelsesreaksjoner er det kanskje ikke så rart at omega-3 lenge har blitt fremhevet som svært viktig for helsa vår. Omfattende forskning av omega-3 skaper derfor et solid grunnlag for å hevde dens viktighet i opprettholdelse av normal hjerte- og hjernefunksjon.

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring