Ofte stilte spørsmål

Klikk på spørsmålet for å lese svaret.

Spørsmål om Calanus® Oil:

Finnes Calanus® Oil i flytende form?

Nei, Calanus® Oil kommer kun i kapselform. Kapslene er litt mindre enn normalt, slik at de er enklere å svelge.

Hvor mye vitamin D er det i Calanus® Oil og hvor kommer det fra?

Calanus® Oil inneholder 5 μg vitamin D3 fra alger. Gelatinen som benyttes i kapslene er laget av fisk, og det gjør at Calanus® Oil er et helhetlig marint omega-3 produkt.

Hva er det med Calanus® Oil som gjør den forskjellig fra selolje, fiskeoljer og krilloljer?

Fiskeoljer inneholder fettsyrer (EPA/DHA) som er kjemisk bundet i triglyserider. I krillolje er fettsyrene bundet i fosfolipider. I Calanus® Oil er EPA/DHA/SDA bundet i voksestere. For at omega-3 fettsyrene skal kunne tas opp av kroppen må de frigjøres fra den forbindelsen de er festet fast til. Dette kalles for å bli spaltet. Omega-3 fettsyrer på voksestere blir spaltet av enzymer som kalles esteraser, mens omega-3 fettsyrer fra triglyserider og fosfolipder blir spaltet av enzymer som kalles lipaser. Lipaser opptrer tidlig i tarmsystemet mens esteraser er lengre ned i tarmsystemet, og dermed fristilles omega-3 fettsyrene fra voksestere lengre ned i tarmsystemet enn omega-3 fettsyerer fra triglyserider og fosfolipider.

Kan Calanus® Oil brukes i kombinasjon med blodfortynnende medikamenter?

Bemerkningen om å være varsom ved samtidig bruk av blodfortynnende legemidler er en generell advarsel som også vil gjelde ved bruk av tran eller andre omega-3-produkter.

Dersom du bruker Marevan/Warfarin vil vi anbefale at du måler INR-verdien hyppigere etter oppstart med Calanus® Oil for å forsikre deg at du får innstilt riktig dose av legemidlene. For alle blodfortynnende legemidler anbefaler vi at du informerer legen din om at du tar Calanus® Oil.

Det er greit å ha en god dialog med sin fastlege når det kommer til hvilke kosttilskudd man bruker, så slipper man å føle seg usikker.

Når bør man ikke bruke Calanus® Oil?

Personer som bruker blodfortynnende medisiner (som for eksempel Marevan) bør kun ta kosttilskudd med omega-3 fettsyrer etter samråd med sin fastlege. Vi anbefaler heller ikke Calanus® Oil til barn under 3 år pga størrelsen på kapslene. Videre må personer med skalldyrallergi utvise aktsomhet, selv om det ikke er påvist skalldyrallergener i Calanus® Oil.

Hvordan bør jeg oppbevare Calanus® Oil hjemme og på reise?

Både hjemme og på reise oppbevares kapslene best i originalesken. Denne beskytter kapslene i blisterpakningen mot å bli klemt eller skadet på annen måte.
 
Dersom du ønsker å oppbevare kapslene i dosett så anbefaler vi at de klippes ut slik at de fortsatt er beskyttet av blisteret. Vi anbefaler ikke at kapslene trykkes ut og plasseres i direkte kontakt med andre tabletter.

Spørsmål om høsting og bærekraft:

Hvordan foregår høsting og produksjon av Calanus® Oil?

Hurtig innfrysning om bord på fiskefartøyet

Høstingen av raudåta (Calanus finmarchicus) skjer langs norskekysten, i Norskehavet og i Barentshavet i løpet av noen få måneder på våren og utover sommeren. Høsting utføres av små og mellomstore fiskefartøy. Det gjøres flere hal i døgnet og råstoffet fryses umiddelbart i blokker på ca 20 kg. Rask innfrysning skjer for å unngå eventuell oksydasjon og enzymatisk aktivitet. Blokkene lagres ved minus 25c om bord i båt og videre på land frem til produksjon

Produksjon skjer løpende

Siden råstoffet lagres dypfryst, kan vi hente ut tilpasset mengde til hver produksjon ved vår fabrikk i VesterålenHvert uttak fra fryselager tilpasses størrelsen på ordren av ferdigprodukterNormalt benyttes ca. 30 tonn råstoff i en produksjon. Vi foretrekker en slik tilnærming da vi på den måten ikke trenger å ha store ferdigvarelager og sikrer at kundene får ferskest mulig produkter.

Naturlig lave nivåer av miljøgifter gir skånsom produksjon

Blokkene lastes inn i produksjonen i frosset tilstand og varmes direkte opp til 80-90 grader før separering til olje, vann og proteiner. Oljen går gjennom flere trinn i en skånsom prosess for å rense ut proteiner og vann. Raudåta lever kun 1 til 1,5 år og har derfor ikke rukket å akkumulere tungmetaller i en størrelsesorden hvor det må fjernes. Oljen som kommer ut fra produksjon ligger langt under nasjonale og internasjonale grenseverdier for tungmetaller. Dette er et av de store fortrinnene ved olje fra Raudåta.

Minst mulig bearbeiding bevarer næringsstoffene best

Oljen fra raudåta er svært vannavstøtende og trenger derfor kun forsiktig oppvarming for å utvinnes fra råvarenDet er allment kjent at marine omega-3 fettsyrer er viktig å få igjennom kosten og gjerne i så naturlig form som muligDerfor er inntak av marine fettsyrer gjennom å spise fersk fet fisk ofte anbefalt. Tar du heller omega-3 fettsyrer gjennom et kosttilskudd så se gjerne etter et som er skånsomt produsert, hvor mest mulig av de opprinnelige næringsstoffene er med over i sluttproduktet.

Hva er bærekraftig høsting?

Bærekraftig høsting betyr at virksomheten ikke påvirker utvikling av selve bestanden eller av det marine økosystemet den er en del av på en negativ måte. Raudåte høstes svært forsiktig, og langt under grensen for påvirkning av bestanden og de arter som livnærer seg på den. Hoppekreps fra slekten Calanus er vår største fornybare og høstbare ressurs, og foreløpig høstes bare noen hundredels promille av den årlige tilveksten. Calanus Helse AS stiller store krav til at høstingen skal skje etter føre-var prinsippet og i tråd med myndighetenes anbefalinger.

Kan man oppleve at oljen blir harsk?

Astaxanthin holder oljen fersk

Rødfargen i Calanus® Oil kommer som følge av høyt innhold av fargestoffet AstaxanthinOm sommeren befinner raudåte seg nær havoverflaten og blir da eksponert for sollys. Derforproduserer den selv fargestoffet for å beskytte seg mot UV stråling. Raudåta bruker dermed Astaxanthin som en «solkrem».

Astaxanthin motarbeider harskning og oljen er derfor er meget lagringsstabil etter produksjon,og som ferdig vare. Hvis man f.eks. legger en kapsel i sollys, kan man se at fargen tapes etter hvert. Først når oljen begynner å bli blank, er Astaxanthinet «brukt opp» og oljen kan harskne. Astaxanthin fungerer derfor som et naturlig “konserveringsmiddel” fordi det forhindrer skade på fettsyrene.

Når rå-oljen er ferdig produsert, tappes den på lufttette fat. Derfra går den direkte til en underleverandør som lager kapsler og pakker i forbrukerpakninger. Vi er så heldige at vi har stor etterspørsel, så produktet ligger aldri lenge lagret før nytt parti leveres.

Spørsmål om mitt abonnement:

Hvordan får jeg AvtaleGiro?

Når du har betalt første fakturaen fra oss, vil du få tilbud om AvtaleGiro i nettbanken din. Følg stegene i nettbanken din for å aktivere AvtaleGiro.

Kan jeg få eFaktura?

Vi har dessverre ikke eFaktura, men det er noe vi jobber med å få på plass.

Hvordan kan jeg endre mitt abonnement?

Alle henvendelser som gjelder endringer i abonnementet ditt må tas via telefon 77 49 91 00 eller e-post kundeservice@calanushelse.no.
Fikk du ikke svar på det du lurte på? Ta kontakt via:

Telefon: 77 49 91 00
(man. til fre. kl. 09:00 – 15:00)

E-post: kundeservice@calanushelse.no.

56% RABATT - FÅ INTROPRIS I DAG!

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Friend of the sea
Logo for Informed-Sport
Logo for Posten