Bilde av en person som har vondt i leggmuskelen
Mange plages med muskelsmerter. Dette er et problem som kan ha svært mange årsaker, både fysiske og psykiske.

Akutte muskelskader

Muskelsmerter kan skyldes akutte muskelskader som følge av fysisk overbelastning: Strekk, slag, støt eller rett og slett feilbelastning. Dette behandles gjennom å unngå å belaste skadeområdet, nedkjøling og kompresjon av skadestedet. Dette kalles RICE-prinsippet.

Slike muskelskader kan forebygges ved trening, som gjør musklene sterkere.

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Stress og muskelspenninger

Muskelsmerter kan også skyldes stress, da stress får deg til å stramme musklene ubevisst, som igjen fører til spenninger og smerter. Stress og psykiske påkjenninger kobles også mot økt risiko for autoimmune sykdommer.

Er stress noe du sliter med, bør du se på avspenningsøvelser og stressmestringsteknikker. Best av alt er å fjerne kilden til at stresset oppstår.

Les våre tips mot stress

Betennelser

Muskel- og skjelettlidelser er den største årsaken til kroniske smerter, redusert funksjon og livskvalitet. Det er mange årsaker, men det er alltid en form for kronisk betennelse involvert, mener doktor Fedon Lindberg.

Ved kronisk betennelsestilstand vil kroppen være i konstant «alarmtilstand» og produsere antistoffer som skal bekjempe betennelsen, siden kroppens mål ved en betennelse er heling.
Når kroppens egne signaler blir mistolket, og immunsystemet tror molekyler fra egen kropp er fiender oppstår det vi kaller en autoimmun sykdom: Kroppens immunsystem angriper friske celler, ødelegger disse og det vevet de tilhører. Det finnes mange typer autoimmune sykdommer, noen av de mest kjente er leddgikt, psoriasis og diabetes type 1.

Betennelser kan også utvikle seg til andre sykdommer. For eksempel er forløperen til hjerte og karsykdommer lavgradsbetennelse i blodårene.  Noen forskere hevder at betennelser også er forløperen til kreft. Diffuse symptomer som «vondt overalt», generell tretthet og mangel på energi kan skyldes lavgradsbetennelser i hele systemet.

Kroppens betennelsesnivå øker etter hvert som vi eldes. Da har opparbeidet en slitasje som følge av dårlig kosthold, stress, søvnmangel og miljøgifter, sier doktor Lindberg.

Hva er en betennelse

Enkelt forklart kan en betennelse betegnes som kroppens egen reaksjon på en skade der immunsystemet aktiveres for å begrense skaden. Med andre ord, kroppen forsvarer seg selv ved å angripe skaden. I denne prosessen står også kroppens eget vev i fare for å bli skadet. Utfordringen er derfor å skape en reaksjon som er sterk nok til å håndtere skaden, samtidig som ødeleggelsene på eget vev begrenses.

Omega-3 er betennelsesdempende

Betennelsesreaksjoner fører til økning av både betennelsesskapende og betennelsesdempende molekyler i blodet, og det er her omega-3-fettsyrene kommer inn. De har nemlig vist seg å redusere produksjonen av de betennelsesskapende molekylene og virker på den måten betennelsesdempende.

Les «Omega-3 mot betennelser»

Selvrensende prosess

Kroppens vev og organer inneholder immunceller. Disse cellene har viktige renovasjons- og forsvarsfunksjoner og ivaretar kroppens behov for å skille seg med rester av døde celler eller andre partikler.

Disse vil strømme til skadde områder for å ta seg av nedbrytningsproduktene. Denne prosessen må imidlertid skje på en kontrollert måte, slik at immunforsvarets reaksjon på betennelsestilstanden ikke kommer ut av kontroll.  Omega-3 fettsyrer har vist seg å redusere produksjonen av de betennelsesskapende molekylene og virker på den måten betennelsesdempende.

Calanus® Oil inneholder omega-3 fettsyrer fra raudåte og har vist seg å være mer effektiv enn andre omega-3 preparater på markedet.

Kostholdet er en av årsakene til betennelser

Feil kosthold er en av årsakene til kroniske betennelsesreaksjoner i hele kroppen. Den vestlige dietten består typisk av matvarer som er usunne når de spises i større mengder.  Vi spiser oss rett og slett syke. Denne dietten inneholder store mengder raffinert korn og sukker, mye stekt mat og rødt kjøtt. Industrielt framstilt mat inneholder mindre næringsstoffer enn maten du lager selv fra grunnen av. Resultatet er at vi overspiser av de usunne varene, mens vi får i oss for lite av alle nødvendige næringsstoffene som kroppen trenger.

Mange opplever en bedring i helsetilstand ved tilførsel av marine fettsyrer. Dette kan du få ved å spise (villfanget) fisk 2-4 ganger i uka. Men den enkleste måten å innta dette på, er ved å ta et tilskudd av høykvalitets omega-3 hver dag.

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring