Miljøprosjekt 2018/2019

Vi i Calanus Helse har alltid vært opptatt av miljøet, og denne sommeren har vi utfordret 9. klasse ved Alsvåg Skole i Øksnes kommune til å være med på et miljøprosjekt.

Prosjektet er 3-delt:

1. Elevene rydder noen utvalgte strender i sitt nærmiljø gjennom et år

2. De rapporterer hva og hvor mye som kommer inn til land

3. De samler rapportene og fremfører dette for kommunestyret

Målet med prosjektet er å inkludere og gjøre ungdommene oppmerksomme på søppelproblematikken, og kanskje spesielt plastproblematikken i havet som vi står ovenfor i dag. Ungdommene er fremtiden vår og kanskje blir de inspirert av dette til å lære mer og jobbe for et rent hav og et søppelfritt miljø når de blir voksne? Videre håper vi de kan være med å påvirke lokalpolitikerne til å bidra i kampen mot søppel i naturen vår.

Elevene er sporty og veldig glade i naturen, så de stilte opp uten å nøle! De utfordrer også andre skoleklasser til å gjøre lignende. Som takk for innsatsen sponser Calanus Helse skoleklassen med noen midler til neste års klassetur med Hvite Busser til Polen. Det er en flott gjeng med ungdommer vi blir bedre kjent med. Oppdateringer kommer etter hvert!

Like før sommerferien dro skoleklassen ut for å rydde på Indstøya, og her følger et brev fra læreren:

Kjære Calanus Helse,

Der har 9.klasse ved Alsvåg skole, vært på strandrydding runde to i Indstøyfjæra. Det ble en våt og særdeles tung tur. Det var ufattelig mye søppel som måtte bæres langt. Ytterst på øya fant de både bildekk og svære blåser. Men 9.klasse ungdommene jobbet som noen helter, til tross for at de var både våte og kalde.

Vi har gått langs hele strandlinjen på øya både på innsiden, utsiden og yttersiden. Ungdommene har gjort en formidabel jobb. En jobb vi så var helt nødvendig. Det dukket opp mye rart. Alt fra gamle plastdunker, ødelagte kryssfinerplater, plastikk, knuste frokosttallerkener, metall og gamle brusflasker som lenge har prydet den vakre fjæra. Men heldigvis, nå er søpla godt forvart i søppelsekker. Med det kan vi, som har påberopet oss som fadderklasse for Insdtøyfjæra, ta ferie med god samvittighet.

Ha en fin sommer!

Med vennlig hilsen 9.klasse og kontaktlærer Inger-Lise Haukø Johansen