Hvordan tar vi vare på hjernen?

To hender som holder en illustrert hjerne

Holder du hodet kaldt? Klør du deg i hodet over noe? Eller har du fått noe på hjernen? Hjernen vår spiller hovedrollen mer eller mindre hele tiden, men som med resten av maskineriet “Kroppen” kan også den melde pass i ny og ne.

Om den er overopphetet, enten bokstavelig eller billedlig talt, fungerer den ikke noe særlig. Og akkurat som at livet sakker farten når man blir eldre, kan det oppleves som om hjernen gjør det også. De fleste av oss er også kjent med følelsen av at hjernen ligger under et tungt teppe eller i tykk tåke.

Viste du at når du trener, går en tur i skogen, leser en bok, kjeder deg eller lytter til musikk, så hviler, lader, strekker, tøyer og trener hjernen din? Visste du at det du spiser kan holde hjernen din i form?

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Norges mest potente omega-3
  • Tilfører essensielle fettsyrer
  • Omega-3 reduserer betennelse

Døgnåpent elektrisk

Mennesket skiller seg fra andre landdyr på flere måter, men det er ett trekk som gjør mennesket til en helt spesiell art: Mennesket er bevisst sin egen eksistens. Vi er fullstendig klare over at vi vandrer rundt på denne jorda og puster. Vi går våken inn i gode ord og gjerninger, og like våken inn i smertefulle feil. Vi funderer over det mest forunderlige, både i og utenfor oss selv, og hele veien ut i det uendelige verdensrommet.

Mange vil si at denne ekstra bevisstheten både er en velsignelse og en forbannelse. Likefullt, vi bærer altså rundt på dette finstemte, geniale og døgnåpne elektriske hovedkvarteret, kraniet med den finurlige hjernen som jobber non-stop med å gjøre mening av alt vi sanser og møter på. Uten hovedkvarteret kan vi bare legge ned hele bedriften.

Hjerne-jokeren

La oss samle oss rundt noen konkrete fakta. Det er jo helst slik at vi vil slippe å måtte tenke på hjernen vår. Vi vil jo helst at den bare skal fungere. Det er også sånn, at så lenge noe fungerer, så tenker vi ikke så nøye over det. Det er først når noe slutter å virke eller begynner å skrante at vi blir klare over hvordan hjernen vår er når den er velfungerende.

Visste du at en helt spesiell omega-3-fettsyre gir deg god hjernehelse?

Mennesket har EPA og DHA i alle cellene i kroppen, og disse fettsyrene er svært viktige for opprettholdelsen av normal og god funksjon av sentrale organer i kroppen. Utfordringen er at kroppen bare kan lage begrensede mengder av de viktige fettsyrene selv og trenger derfor tilførsel av disse gjennom kosten. Fet fisk og andre marine dyrearter er rike på EPA og DHA.

Mens EPA styrker hjerte- og karfunksjonen, bidrar DHA til sunn hjerne- og synshelse. Ny forskning fortsetter å bekrefte dette. En av de seneste studiene viser nær sammenheng mellom omega-3-fettsyren DHA og hjerneutviklingen hos små barn. Vi kan derfor være sikre på at ved tilstrekkelig inntak av den marine omega-3-fettsyren DHA i kosten eller gjennom kosttilskudd kan vi forebygge og fremme vår egen sunne hjernehelse.

Hoppekreps med DHA på hjernen

En raudåte

Hoppekrepsen lever i det rene og friske havet utenfor Nord-Norge og i de arktiske havområdene. Den livnærer seg av planteplankton. Fra mai til august lagrer den store mengder marin olje og omega-3-fettsyrer i den lille kroppen.

Oljen har en unik kombinasjon av omega-3-fettsyrer og inneholder nettopp de essensielle omega-3-fettsyrene EPA og DHA. I raudåta finnes også to andre interessante fettsyrer, stearidonsyre og ketolinsyre. I tillegg til å virke betennelseshemmende, fungerer disse nærmest som katalysatorer som forsterker opptaket og virkningen av EPA og DHA i kroppen vår.

Calanus® Oil er et rent, naturlig, marint omega-3-kosttilskudd. Oljen inneholder en betydelig mengde DHA som bidrar til normal og god hjernehelse. Gjør som flere tusen nordmenn, hold hjernen i form med Calanus® Oil.

Hva er omega-3 fettsyrer?

Omega-3-fettsyrer er flerumettede fettsyrer som alle har dobbeltbinding på karbonatom nummer tre fra hydrokarbon-enden. Posisjonen til dobbeltbindingen gir fettsyrene navnet sitt. Omega-3-fettsyrer er viktige byggestener for kroppen og de aller viktigste, ernæringsmessig sett, er den vegetabilske omega-3-fettsyren alfalinolensyre (ALA) og de marine omega-3-fettsyrene icosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA).

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Norges mest potente omega-3
  • Tilfører essensielle fettsyrer
  • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring