Omega-3 er svært viktig for kroppen og helsen vår, men vi klarer ikke å produsere disse fettsyrene selv. Derfor er det nødvendig å få det i seg via kostholdet.

Omega-3 er essensielle flerumettede fettsyrer som er avgjørende viktig for kroppen og den fysiske og psykiske helsen vår. Den vegetabilske fettsyren ALA og de marine fettsyrene EPA og DHA er de tre viktigste fettsyrene for oss mennesker og disse bidrar til at cellene i kroppen fungerer optimalt.

Hjernen og nervesystemet

Omega-3 bidrar til å opprettholde god funksjon av hjernen og nervesystemet, herunder synsfunksjoner og mentale funksjoner som læring, humør og hukommelse. Omega-3 kan redusere betennelser og bidra til å redusere høyt blodtrykk og kolesterolmengder, hvilket igjen reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer. For personer med tendenser til leddgikt er omega-3-fettsyrene ekstra viktig. Disse flerumettede fettsyrene er også viktig for forplantningen. Omega-3 er med andre ord svært viktig for helsen vår, men kroppen klarer ikke i tilstrekkelig grad å produsere disse fettsyrene selv. Derfor er det nødvendig å få det i seg via kostholdet.

Fet fisk er en god kilde

Gode kilder til omega-3-fettsyrene fra mat er fet fisk. Det kan for eksempel være makrell, laks, sild, ørret, ansjoser og sardiner. I disse fiskesortene er fettet fordelt i hele fisken, men samtlige typer fisk og skalldyr inneholder en viss mengde marine omega-3-fettsyrer.

Bilde av stekt makrell
Bilde av stekt laks

Ti eksempler på havets delikatesser som er fulle av omega-3:

  • Rå torskelever (14,3 g)
  • Rognleverpostei (9,6 g)
  • Varmrøkt makrell (7,3 g)
  • Rå sild (6,7 g)
  • Kaldrøkt makrell (5,3 g)
  • Makrellfilet i tomat (4,6 g)
  • Spekesild (4,3 g)
  • Brisling i tomat (3,3 g)
  • Rå brisling (3,3 g)
  • Røkt laks (3,2 g)

Listen viser næringsinnholdet per 100 gram spiselig matvare.

Alle er imidlertid ikke like begeistret for fisk. Helsedirektoratet anbefaler personer som ikke spiser fet fisk, eller som spiser lite fet fisk, å ta et omega-3-tilskudd.

Les mer om Calanus® Oil – Norges mest potente omega-3

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Olje, nøtter og frø rike på omega-3

Enkelte matoljer er rike på omega-3-fettsyrer, spesielt linfrøolje. Dette gjelder også rapsolje, soyaolje og valnøttolje.

Nøtter og frø er også rike kilder til omega-3, spesielt valnøtter. Mandler, pekannøtter, hasselnøtter, kokosnøtter, chilinøtter, paranøtter, pistasjnøtter, cashewnøtter, linfrø,sesamfrø, og inneholder også mye omega-3.

Bilde av nøtter

Annen mat som inneholder omega-3

Enkelte grønnsaker og frukt inneholder også omega-3. Er du glad i brokkoli, rosenkål, spinat, honningmelon, kiwi, nyrebønner, blomkål og drueblader sørger du også samtidig for å få i deg omega-3.

Kilder: Matvaretabellen, Helsedirektoratet, OptimaltKosthold.no, Omega-3 och Hälsa.

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Calanus® Oil

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Bestill Calanus® Oil

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for trygg e-handel
Logo for Posten og Bring