Hva vil det egentlig si å ha lett forhøyet kolesterolinnhold i blodet? Hva innebærer det? Vi gir deg svaret og gode råd.

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

La oss først som sist slå fast at høyt kolesterol ikke er en sykdom i seg selv. Den dårlige nyheten er at høyt kolesterol har bivirkninger og kan medvirke til utvikling av åreforkalkning og øke risikoen for å få hjerteinfarkt og hjerneslag. På den ene siden kan høyt kolesterol med andre ord få alvorlige konsekvenser. Den gode nyheten er imidlertid at du kan gjøre noe med det.

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

 • Norges mest potente omega-3
 • Bidrar til normal hjertefunksjon*
 • Bidrar til normal hjernefunksjon*
 • Omega-3 reduserer betennelse

Kolesterol er et fettstoff, en viktig byggestein i cellevegger og forløper for hormoner, gallesalter og Vitamin D. Kolesterolnivået måles enkelt hos legen via blodprøve. Følgende definisjoner brukes:

Kolesterolinnhold i blodet mindre en 5,0 mmol/L: Ideelt
Mellom 5,0-6,4 mmol/L: Lett forhøyet kolesterolnivå
Mellom 6,5-7,9 mmol/L: Moderat forhøyet kolesterolnivå
Over 7,9 mmol/l: Uttalt forhøyet kolesterolnivå

 

Kosthold og livsstil

Har du for høyt kolesterol kan det ofte være nok med kosthold- og livsstilsendringer for at kolesterolet kommer i balanse igjen, spesielt hvis det dreier seg om lett forhøyet kolesterol.

For å oppnå en bedre livsstil er det viktig å mosjonere jevnlig. Du kan spørre legen din om hvilken treningsform som passer best for deg. Det vanligste rådet er moderat trening, tre ganger i uken i 30 minutter. Under treningen bør du kjenne at hjertet begynner å slå raskere og at pulsen øker.

Regelmessig mosjon og et sunt kosthold kan hjelpe overvektige med å gå ned i vekt. Vekttapet vil da ytterligere forbedre kolesterolet. Les også 10 tips til vektnedgang.

Røyking er ikke bra for kolesterolet. I tillegg er røyking en av de største risikofaktorene for hjerteinfarkt og slag.

Stress øker kolesterolet. Vi stresser alle i gitte situasjoner, men unngå å stresse over lang tid uten å hvile godt ut innimellom.

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

Å gjøre endringer i kostholdet kan være utfordrende. Du kan bli henvist av lege til en ernæringsfysiolog som vil sette opp en kostholdsplan tilpasset dine behov. Du må imidlertid huske at mengden mat du spiser er viktig uansett hvilken diett du følger. Selv en sunn diett kan gjøre deg overvektig hvis du spiser for mye. Overvekt øker risikoen for høyt kolesterol og hjerte- og karsykdommer.

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, LHL har utviklet gode råd for et sunnere kosthold. Du bør spise:

 • Grønnsaker, frukt og bær
 • Grove kornprodukter (spesielt basert på havre og bygg)
 • Bønner og linser
 • Fett fra oliven og rapsolje, nøtter/mandler og avocado
 • Fisk, helst fet fisk
 • Kylling og andre magre proteinkilder

Les vår artikkel: Mat med omega-3

 

Forhøyet kolesterol og omega-3

I tillegg har Helsedirektoratet kommet med generelle kostholdsråd. Personer som ikke spiser fet fisk eller har et lavere inntak enn den nedre anbefalte grense, dvs. 200 gram ren fisk per uke, bør ta et daglig tilskudd av omega-3 for å sikre et tilstrekkelig inntak.

Calanus® Oil er ansett å være Norges beste kilde til omega-3-fettsyrer. Oljen blir i dag omtalt som en ny generasjon omega-3 som blir høstet på en bærekraftig måte og produsert i Nord-Norge, med en unik sammensetning som gjør at fettsyrene tas opp langt mer effektivt enn fra andre omega-3-produkter. Det er derfor ikke uten grunn at Calanus® Oil omtales som kortreist «superomega».

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

 • Norges mest potente omega-3
 • Bidrar til normal hjertefunksjon*
 • Bidrar til normal hjernefunksjon*
 • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring