Kroppen vår er skrudd sammen for bevegelse og bevegelsen er det leddene og musklene som sørger for. De frakter kroppen fra A til B og gjør en hel rekke store og små, indre og ytre, enkle og kompliserte – og til tider ekstreme arbeidsoppgaver. Hvis noe hindrer dem fra å gjøre jobben, sier de ifra. Rett og rimelig.

Tett samarbeid

Den viktigste muskelen i kroppen er hjertet og så følger de andre musklene pliktoppfyllende på. Musklene samarbeider tett med leddene, kroppens egne skruer og muttere. Et ledd består av ben, brusk og leddvæske som er omsluttet av leddkapsel, sener og muskler. Muskler og ledd er sårbare for ulike typer påkjenninger og kan lett bli stive og vonde. Alle delene av et ledd fra bein til omsluttende muskel kan påvirkes. På grunn av leddenes intrikate konstruksjon og tette samarbeid med musklene kan det være vanskelig å vite hvor ledd- og muskelproblemene egentlig stammer fra.

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Spesifikke eller diffuse plager

Muskel- og leddplager kan enten isoleres til spesifikke steder på kroppen, eller være mer diffuse og kjennes over hele kroppen. Et spesifikt problem skyldes ofte skade eller belastning på muskel eller ledd og man kjenner i mange tilfeller hendelsesforløpet forut for plagen selv. De mer diffuse plagene over hele kroppen skyldes som regel en tilstand eller betennelser. Langvarige diffuse muskel- eller leddplager med hevelse, rødhet, varme eller redusert bevegelighet i kroppen bør undersøkes av lege, da det kan være tidlige stadier av leddgikt eller revmatisme. Andre tilstander kan også påvirke muskler og ledd.

Mange opplever stivhet og plager i rygg-, nakke- og skuldermuskulatur fra tid til annen. Stress og påkjenninger i hverdagen av både fysisk og psykisk art kan gjøre muskulatur og ledd i reisverket vårt anspent. Stillesittende arbeid og statiske bevegelsesmønstre er en vanlig årsak til stivhet i muskler og ledd. Noen endringer og grep innenfor kosthold, aktivitet og livsstil kan hjelpe mot ledd- og muskelplager.

Bevegelse og variasjon

Når stive ledd og muskler skyldes ensidig aktivitet, feilbelastning eller statisk arbeidstilling ligger løsningen litt i kortene – variasjon. Skap bevegelse og variasjon i arbeidsdagen og hverdagen din. Har du for eksempel en jobb hvor arbeidsstillingen er statisk, legg inn små pauser med bevegelse, veksle mellom å sitte og gå, gå en ekstra runde eller omvei til kaffemaskinen, ta trappene i stedet for heisen, strekk deg og ta deg en femminutters spankulering langs fortauet utenfor arbeidsplassen. Kroppen vil elske det og som en ekstra bonus virker hodet bedre etter en liten pause og man jobber mer effektivt.

Balanse i kostholdet

I tillegg til variasjon i bevegelsesmønstrene våre kan vi også gjøre noen variasjoner og justeringer i det vi spiser og drikker. Et variert kosthold med nok vann, proteinrik mat, langsomme karbohydrater, sunt fett og omega-3-rik mat og tilskudd gir jevnt blodsukkernivå, energi og smurning til nettopp muskler og ledd. Det kan være nyttig å være bevisst på at i vår tids kosthold, spesielt i den vestlige verden, har mange av matvarene høyt innhold av omega-6, eksempelvis planteoljer, brød, pasta eller ferdigmat.

Mennesket trenger både omega-6 og omega-3. Men dersom omega-6-rik mat får dominere kosten får vi et for høyt innhold av såkalt arakidonsyre i cellene våre. Arakidonsyre er en betennelsesfremkallende omega-6-fettsyre. For mye av denne i cellene våre skaper lavgradsbetennelser i kroppen. Vi merker det ved at vi blir trette, mister energi, kan få diffust ubehag og plager i muskler, ledd og i tillegg mage og tarm. Vi spiser oss rett og slett syke. Sørger man for å variere kosten og balansere inntaket av omega-6 mot tilstrekkelig inntak av omega-3 gjennom kost eller kosttilskudd, motvirkes betennelsestilstander.

Omega-3 viser muskler

Omega-3 bidrar altså til å kontrollere, lindre og hindre betennelsestilstander fra å oppstå i kroppen. Calanus® Oil er et svært effektiv omega-3-kosttilskudd som har en unik sammensetning av omega-3-fettsyrer. Den naturlige, uraffinerte marine oljen, utvunnet av hoppekrepsen raudåte, inneholder blant annet stearidonsyre, en omega-3-fettsyre som viser seg å være svært effektiv mot betennelser. Denne potente stearidonsyren blokkerer nærmest den lunefulle arakidonsyren. Les om hvordan Hanne fikk bukt med muskel- og leddproblemene sine og holder kroppen smidig gjennom daglig tilskudd av Calanus® Oil.

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring