Noen ganger går forhøyet kolesterol i arv. Andre ganger skyldes et høyt kolesterol de store og små, bevisste og ubevisste daglige valgene vi tar når det kommer til kost, trening og aktivitet. Livsstilen vi velger, kan påvirke kolesterolet. Det fine er at vi kan alltid velge på nytt og sette ny kurs.

Alle endringer og overganger vi mennesker foretar oss kjenner vi. Vi kjenner at det vrir og vender på seg, både fysisk og mentalt, før det nye blir det kjente. Slik er det for alle. Det er viktig å ikke straffe seg selv eller gi opp når utfordringene kommer. Kanskje hjelper det å tenke på at andre har endra kurs, stått i det og har det bedre i dag?

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Kolesterolet har viktige oppgaver i kroppen vår. Det har ansvaret for å frakte fett i blodet og utgjør viktige byggesteiner i celleveggene, i hormonene og i vitamin D. Av og til forhøyes mengden kolesterol i blodet, noe som betegnes som det dårlige kolesterolet. Høyt kolesterol skyldes at man får i seg mye mettet fett gjennom kostholdet, at man beveger seg for lite, at man er overvektig eller røyker. Risikoen for høyt kolesterol øker også med alderen.

Hos de fleste merkes det i liten eller ingen grad at kolesterolet forhøyes. Det er først gjennom en blodprøve hos legen at dette avdekkes. Fortykninger og innsnevringer av åreveggene, forkalkning og betennelsestilstander i årene kan man leve med og ikke merke noe til. Det er faglig enighet om at høyt kolesterol er en viktig risikofaktor for utvikling av hjertesykdom. Høyt kolesterol er blitt et folkehelseproblem. Over 10% av befolkningen bruker kolesterolsenkende medisiner, viser en statistikk fra 2017. Bevisstgjøring og informasjon omkring faktorer som kan utløse høyt kolesterol er derfor en viktig oppgave for offentlig og privat helsesektor og helsebedrifter, også for oss i Calanus Helse. Calanus® Oil bidrar til god hjertehelse og kan være et fint supplement for deg som står på terskelen til nødvendige livsstilsendringer. Calanus® Oil er et høykvalitets omega-3 tilskudd som også inneholder vitamin D.

Kolesterolet vil finne et balansert og riktig nivå når vi tilfører grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter, belgfrukter som bønner og linser, fett fra oliven- og rapsolje, nøtter og avokado, fisk, magre meieriprodukter, kylling og andre magre proteinkilder. La kjøleskapet hjelpe deg å avgjøre hva som er sunt fett, og usunt fett: Det usunne blir hardt og det sunne holder seg mykt og flytende. Det kan også være verdt å vite at filterkaffe og pulverkaffe er mer kolesterolvennlig enn kokekaffe og presskannekaffe. Jevnlig, gjerne daglig mosjon og aktivitet, i form av kortere og lengre gåturer, en sykkeltur, noen lengdemetere i svømmebassenget eller ei økt på treningssenter – det er opp til deg hva du gjør, så lenge du synes det er gøy. En aktivitet som gjøre oss glade, er lettere å gjøre til en god vane.

Les artikkel om kolesterolfattig kost

Et sunt og variert kosthold, daglig mosjon og bevegelse er gode råd å leve etter for alle. Kanskje vil kursendringene du gjør i din hverdag inspirere andre til å skape endringer i sine liv? Kanskje vil det også gjøre det enklere og morsommere å endre livsstil om du får familie eller venner med på det? Uavhengig av om du gjør det til ditt prosjekt alene eller sammen med andre – husk at et sunt og godt liv ikke handler om alt du ikke kan spise eller gjøre, men om å skape balanse.

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring