Mageproblemer er noe som er veldig vanlig, men som mange kvier seg for å prate om. Symptomer som diaré, oppblåsthet, luft i magen, smerter og forstoppelse er nærmest tabu å dele med noen andre enn fastlegen. Dette til tross for at så mange som 10-20% av befolkningen sliter med irritabel tarm (IBS) og opplever symptomene jevnlig. Sykdommen kan være sjenerende og gjøre det vanskelig å delta på sosiale settinger.
Hvis du sliter med løs mage over en lengre periode kan det hende du har kronisk diaré. Det defineres som mer enn tre daglige forekomster av løs avføring i en periode som varer lenger enn fire uker. Det er anslått at omtrent 3-5% av alle nordmenn har permanent, eller periodevis kronisk diaré. Hva som årsaken varierer, men de mest vanlige grunnene er intoleranse for melk, tarminfeksjon, forstoppelse, ulcerøs kolitt, matvareallergier og irritabel tarm. Heldigvis finnes det grep du kan gjøre i håp om en bedre hverdag.

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Lav FODMAP diett

Kostholdet kan være årsaken til mageproblemene og de hyppige toalettbesøkene. Enkelte reagerer spesielt på visse typer karbohydrater, derfor kan en kostholdsendring utgjøre en stor forskjell.

Dette var grunnen til at forskere fra Monash University i Australia ønsket å undersøke sammenhengen av matvaner og irritabel tarmsyndrom nærmere. Resultatet av studiet ble en type diett kalt lav FODMAP, som skal være bra for magen og fordøyelsen. Lær mer om dietten som stadig blir mer populær blant nordmenn, og den potensielle effekten her.

Tilskudd høykonsentrert omega-3

Sørg for å få i deg nok av de essensielle omega-3-fettsyrene hvis du ikke får det dekt tilstrekkelig gjennom kostholdet. De har en betennelsesdempende effekt som kan lindre mageproblemer. Calanus® Oil er en unik omega-3 basert på raudåte høstet ved kysten av Nord-Norge. Hva som gjør oljen så effektiv mot mageproblemer er at den når lenger ned i tarmen enn andre omega-3 produkter. Det sørger for at fettsyrene når frem til viktige sensorer i tynntarmen før de absorberes i kroppen.

Matallergi

Det finnes tiltak du kan gjøre hvis du mistenker at allergi mot enkelte matvarer eller laktoseintoleranse er årsaken til mageproblemene. Det anbefales at du systematisk utelukker det som du mistenker kan være grunnen til de hyppige toalettbesøkene. Begrens det til en kategori om gangen slik at det blir lettere å identifisere hva kroppen din reagerer på. Hvis du ikke klarer å finne ut hva som lager problemene bør du kontakte lege for ytterligere undersøkelser.

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring