Bilde av kaffekopp

Kaffe regnes i dag som en sosial drikk. Noen inviterer venner for å ta en prat over en kopp kaffe. For mange er kaffe en viktig del av hverdagen. Mange starter dagen med en kopp eller to til frokost på grunn av dens oppkvikkende effekt. Hvem har ikke smakt på dessertkaffen etter middag. Vi går stadig oftere på kafeer og kaffebarer, og variasjoner av tilberedingsmåte brer om seg. Kaffen er blitt del av en moderne livsstil. Kaffe er kos. Kaffe har utviklet seg til å bli selve symbolet på å ta seg tid, stresse ned.

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

 • Norges mest potente omega-3
 • Bidrar til normal hjertefunksjon*
 • Bidrar til normal hjernefunksjon*
 • Omega-3 reduserer betennelse
 

Livsnytere lever lenger

Det er mye god helse i dette aspektet, mye god helse i å nyte livet. De som nyter livet lever lenger. Forskning.no peker på at livsglade personer lever lenger. Dette ifølge en ny britisk studie publisert i det medisinske tidsskriftet The BMJ.

Ingenting er vel bedre enn at det som er mentalt sunt også er fysisk sunt. Ønsker du å holde deg ung for alderen og leve lenger, er det heller ikke noen grunn til å takke nei til kaffe.

 

Flere helsefordeler

Berit Nordstrand, en kjent forfatter og foredragsholder med lang erfaring i klinisk arbeid som lege, gjør oppmerksom på at kaffekoppen ser ut til å redusere dødeligheten av hjerte-karsykdom, forebygge slag og Type2-diabetes og beskytte deg mot flere typer kreft. Fornuftige mengder kaffe kan bedre blodsirkulasjonen (endotelfunksjonen) og styrke din fysiske yteevne, psyke, konsentrasjon og hukommelse.

Nordstrand peker også på at forskerne trekker frem kaffens rike antioksidantnivå, dens evne til å beskytte ugunstig kolesterol (LDL) mot avleiring i blodåreveggen, kaffens hemming av blodproppdannelse og dens evne til å få blodåreveggene til å holde seg vedlike. Nå ser det ut til at kaffen ikke bare bidrar som en kraftig gnistslokker i seg selv. Den aktiverer også cellenes eget antioksidantforsvar.
 

Koffein og idrett

I kaffen finner vi det sentralstimulerende middelet koffein. Hans Kristian Stadheim, universitetslektor ved seksjon for fysisk prestasjonsevne, Norges Idrettshøgskole har studert effekten av koffein. Stadheim, som også er hovedtrener for Thomas Alsgaards private langrennslag, slår fast at kaffe er prestasjonsfremmende. Stadheim konkluderer i en fersk doktoravhandling med at koffein gir en prestasjonsforbedring på 2-3 prosent i konkurranser med varighet på 30 minutter.

– Det er enormt mye på toppnivå og kan da tilsvare cirka ett minutt i en konkurranse med 30 minutters varighet. Koffein reduserer blant annet utøverens opplevde anstrengelse. Det gjør at man kan holde høyere intensitet og dermed bedre prestasjonen. Funnene viser at man har like stor effekt av å innta koffein før konkurranse som mot slutten av et løp, forteller Stadheim til Dagbladet.

Men alt med måte, også kaffe. Ikke overdriv inntaket. 3-5 kopper daglig er nok. For mye kaffe er assosiert med både angst, søvnforstyrrelser, kalsiumtap i urinen og påfølgende benskjørhet.
 

Fakta om kaffe:

 • Kaffe er en drikk laget av frukten fra kaffeplanten. Både skall og fruktmasse fjernes, og bare kjernen (steinen), det vi kaller bønnene (frøet), blir tørket, brent og malt. Finheten på kaffepulveret varierer etter hvordan kaffen skal tilberedes. Kaffen blandes på forskjellige måter med vann, og drikkes i de fleste tilfeller varm.
 • Oppdaget i Afrika, i Etiopia for 1500 år siden.
 • Ordet kaffe har trolig sin opprinnelse i den etiopiske regionen Kaffa, i dag et tradisjonelt område for kaffeproduksjon.
 • Vi regner med at kaffe ble introdusert i Norge på slutten av 1600-tallet, men den var dyr og var lenge forbeholdt er sjikt av velstående borgere.
 • Avlinger fra Brasil og Colombia utgjør omtrent 40% av kaffeproduksjonen på verdensbasis.
 • De seneste års statistikker over konsum per innbygger, plasserer gjerne alle de nordiske landene blant de 6-7 første, med Finland og Norge oftest på topp.
 • Omtrent 100 millioner mennesker er involvert i kaffeproduksjon og handel totalt.
 • Norge har fire store kaffebrennerier: Kaffehuset Friele (Bergen), Joh. Johannson Kaffe (Oslo), Coop Norge Handel Kaffe (Oslo) og Kjeldsberg Kaffebrenneri (Trondheim). Disse står for størstedelen av kaffen som selges i dagligvarehandelen. I tillegg finnes noen mindre kaffebrennerier som leverer til Kaffebarer, kaffeautomater og kantiner. Disse mindre kaffebrenneriene importerer stort sett kaffe som ofte defineres som spesialkaffe.
 • Det finnes mange forskjellige sorter kaffe, men de to vanligste er Coffea arabica, som er dyrest å produsere og utgjør ca 75 % av all kaffeproduksjon i verden. Coffea robusta, som utgjør 25 % av verdens kaffeproduksjon, har en kraftigere smak enn hva arabica har. Den brukes derfor ofte i espressoblandinger for å gi en kraftigere smak.

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

 • Norges mest potente omega-3
 • Bidrar til normal hjertefunksjon*
 • Bidrar til normal hjernefunksjon*
 • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring