Bilde av 2 Calanus Oil esker som ligger i snøen

Kroppen din er et eksemplar av verdens fineste maskineri. Som all annen finmekanikk er det viktig å ta vare på den, blant annet med å tilføre essensielle fettsyrer. Dette er fettsyrer som kroppen ikke kan produsere selv, men som den er avhengig av å få tilført gjennom mat og drikke. Disse fettsyrene finnes i fisk og planter.

Den korte omega-3-fettsyren kalles ALA (alfalinolensyre), eller plante omega-3. De tre lange omega-3 fettsyrene kalles EPA (eikosapentaensyre), DHA (docosahexaensyre) og DPA (docosapentaensyre), eller marint omega-3.

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Omega-3-fettsyrene er essensielle for kroppen vår

Fettsyrene inngår i cellemembranene som er viktig for at cellene skal fungere optimalt. Av disse er det EPA og DHA som har størst betydning, og som er forebyggende mot hjerte- og karsykdommer. ALA kan omdannes til EPA og DHA i kroppen, men denne prosessen er så lite effektiv at det anbefales å spise mat eller kosttilskudd som inneholder EPA og DHA istedenfor.

Studier har vist at inntak av marine omega-3-fettsyrer har vist seg å redusere dødeligheten blant hjertepasienter. Det pekes blant annet på at omega-3 reduserer innholdet av triglyserider (fettstoff) i blodet, noe som er en risikofaktor for hjertesykdom.
Omega-3-fettsyrene er kjent for å motvirke betennelser i kroppen. De kan også gi redusert hvilepuls, og lavere risiko for hjerterytmeproblemer og blodpropp.

Av samme grunner vil et for lavt inntak av marine omega-3-fettsyrer øke risikoen for hjerneslag.

Godt for hjernen

Hjernen din trenger også disse fettsyrene. Hjernen inneholder mye langkjedet flerumettet fett, som for eksempel omega-3-fettsyrene EPA og DHA. DHA er viktig for utvikling og vekst av hjernen.

I løpet av livet dannes det kontinuerlig nye hjerneceller og forskere mener at fettsyresammensetninga i kostholdet påvirker hvordan vi mennesker lærer. Både omega-3 og omega-6 er viktige for hjernens struktur og funksjon, og det er viktig at inntaket av disse fettsyrene er tilstrekkelig og balansert for å sikre normal utvikling og optimal funksjon av hjernen i alle faser av livet. Vårt vestlige kosthold fører dessverre til at vi får i oss alt for mye omega-6 i forhold til omega-3.

Det er gjort studier som kan indikere at lave verdier av omega-3 i blodet kan bidra til både usosial atferd, dårligere impulskontroll, angst og depresjoner.

Studiene viser også at den beste typen omega-3 gir havet oss, i form av omega 3-fettsyrene EPA og DHA. Om du spiser omega-3 fra planter, må du spise utrolig mye mer for å få samme gode effekt.

Professor emiritus Jan Raa forklarer hvorfor Calanus Oil er en spesielt god kilde til omega-3.

PS: Mer bruk av planteråvarer i fôr til oppdrettslaks har ført til at innholdet av marint omega-3 i laksen har blitt halvert de siste ti årene.

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

..

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring