Bilde av 2 Calanus Oil esker som ligger i snøen

Kroppen din er et eksemplar av verdens fineste maskineri. Som all annen finmekanikk er det viktig å ta vare på den, blant annet med å tilføre essensielle fettsyrer. Dette er fettsyrer som kroppen ikke kan produsere selv, men som den er avhengig av å få tilført gjennom mat og drikke. Disse fettsyrene finnes i fisk og planter.

Den korte omega-3-fettsyren kalles ALA (alfalinolensyre), eller plante omega-3. De tre lange omega-3 fettsyrene kalles EPA (eikosapentaensyre), DHA (docosahexaensyre) og DPA (docosapentaensyre), eller marint omega-3.

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Omega-3-fettsyrene er essensielle for kroppen vår

Fettsyrene inngår i cellemembranene som er viktig for at cellene skal fungere optimalt. Av disse er det EPA og DHA som har størst betydning, og som er forebyggende mot hjerte- og karsykdommer. ALA kan omdannes til EPA og DHA i kroppen, men denne prosessen er så lite effektiv at det anbefales å spise mat eller kosttilskudd som inneholder EPA og DHA istedenfor.

Studier har vist at inntak av marine omega-3-fettsyrer har vist seg å redusere dødeligheten blant hjertepasienter. Det pekes blant annet på at omega-3 reduserer innholdet av triglyserider (fettstoff) i blodet, noe som er en risikofaktor for hjertesykdom.
Omega-3-fettsyrene er kjent for å motvirke betennelser i kroppen. De kan også gi redusert hvilepuls, og lavere risiko for hjerterytmeproblemer og blodpropp.

Av samme grunner vil et for lavt inntak av marine omega-3-fettsyrer øke risikoen for hjerneslag.

Godt for hjernen

Hjernen din trenger også disse fettsyrene. Hjernen inneholder mye langkjedet flerumettet fett, som for eksempel omega-3-fettsyrene EPA og DHA. DHA er viktig for utvikling og vekst av hjernen.

I løpet av livet dannes det kontinuerlig nye hjerneceller og forskere mener at fettsyresammensetninga i kostholdet påvirker hvordan vi mennesker lærer. Både omega-3 og omega-6 er viktige for hjernens struktur og funksjon, og det er viktig at inntaket av disse fettsyrene er tilstrekkelig og balansert for å sikre normal utvikling og optimal funksjon av hjernen i alle faser av livet. Vårt vestlige kosthold fører dessverre til at vi får i oss alt for mye omega-6 i forhold til omega-3.

Det er gjort studier som kan indikere at lave verdier av omega-3 i blodet kan bidra til både usosial atferd, dårligere impulskontroll, angst og depresjoner.

Studiene viser også at den beste typen omega-3 gir havet oss, i form av omega 3-fettsyrene EPA og DHA. Om du spiser omega-3 fra planter, må du spise utrolig mye mer for å få samme gode effekt.

Professor emiritus Jan Raa forklarer hvorfor Calanus Oil er en spesielt god kilde til omega-3.

PS: Mer bruk av planteråvarer i fôr til oppdrettslaks har ført til at innholdet av marint omega-3 i laksen har blitt halvert de siste ti årene.

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring