Bilde av hender som former et hjerte

Høyt blodtrykk er et av vår tids største helseproblemer, og er nært tilknyttet livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdommer, diabetes og fedme/overvekt. Det antas at ca. 15 prosent av den voksne befolkningen i Norge har behandlingstrengende høyt blodtrykk, og 7–800.000 mennesker går på blodtrykkssenkende behandling i form av medisiner eller livsstilsendring.

De aller fleste som sliter med høyt blodtrykk føler seg ikke syke, og kan gå mange år med høyt blodtrykk før de oppdager det ved ren tilfeldighet hos legen. Det er faktisk ikke så uvanlig som man skulle tro at et forhøyet blodtrykk ikke oppdages før en akutt hendelse oppstår.

Hvis du mistenker at du har høyt blodtrykk, bør du være obs på følgende symptomer:

 • Hodepine
 • Svimmelhet
 • Nummenhet/prikking i hender og føtter
 • Pustevansker
 • Kvalme
 • Synsforandringer
 • Kramper
 • Forvirring
 • Neseblod

(For ordens skyld skal det nevnes at alle disse symptomene også kan ha andre, og mer vanlige årsaker enn høyt blodtrykk.)

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

 • Norges mest potente omega-3
 • Bidrar til normal hjertefunksjon*
 • Bidrar til normal hjernefunksjon*
 • Omega-3 reduserer betennelse

Hvis du kjenner deg igjen i flere av disse symptomene kan det være lurt å få undersøkt blodtrykket ditt hos legen. Husk, har en av dine foreldre høyt blodtrykk, har du en betydelig høyere risiko for høyt blodtrykk selv. Har begge foreldrene dine det, er risikoen enda større. Du burde derfor være tidlig ute med å sjekke deg hvis du vet at høyt blodtrykk ligger i familien.

Når du skal sjekke blodtrykket ditt er det noen punkter du alltid må huske på:

Blodtrykket ditt kan variere fra person til person, fra dag til dag, men også i løpet av dagen. Hva som er normalt blodtrykk kan også variere etter forskjellige risikofaktorer som røyking, kolesterol, diabetes og kjønn.

Det skal lite anstrengelser eller aktivitet til før blodtrykket vårt stiger. Dette er helt normale og forbigående stigninger som ikke har noen negativ virkning på helsen vår. Siden blodtrykket vårt kan variere utover dagen, er det derfor svært viktig at vi er helt avslappet når vi skal måle blodtrykket vårt.

For de aller fleste av oss er et blodtrykk lavere enn 140/90 et normalt blodtrykk. Et trykk mellom 140-159/90-100 betegnes som mildt høyt blodtrykk. Om dette skal behandles, avhenger av hvor mange øvrige risikofaktorer du har for å utvikle hjerte- og karsykdommer. Blodtrykk høyere enn 160/100 skal i de aller fleste tilfeller behandles med medisiner.

Blodtrykkstabell

Blodtrykkskategori Systoliske (overtrykk) Diastoliske (undertrykk)
Optimalt blodtrykk Under 120 Under 80
Normalt blodtrykk Under 130 Under 85
Høyt normalt blodtrykk 130 – 139 85 – 89
Grad 1 hypertensjon (mild) 140 – 159 90 – 99
Grad 2 hypertensjon (moderat) 160 – 179 100 – 109
Grad 3 hypertensjon (alvorlig) Over 180 Over 110

Tabell som viser optimalt blodtrykk til alvorlig høyt blodtrykk.

Skulle du være så uheldig at det viser seg at du har høyt blodtrykk er heldigvis ikke løpet kjørt riktig enda. Det er gode muligheter for at du selv kan senke blodtrykket ditt, bare ved å endre litt på levemåten din. Du kan lese mer om det her: Slik kan du redusere høyt blodtrykk selv.

Et daglig tilskudd av omega-3 bidrar til normal hjertefunksjon ved inntak av minimum 250 mg EPA+DHA per dag. Studiene DART og GISSI viser også at omega-3 fettsyrer gir gode effekter på personer som allerede har vært rammet av hjerteinfarkt.

Helsemyndighetene anbefaler at man har et sunt og variert kosthold, er aktiv i hverdagen og tar et tilskudd av omega-3 fettsyrer om man ikke får nok via kosten. Calanus® Oil er en unik og spesielt god kilde til omega-3 fettsyrer. Les mer om Calanus® Oil her.

Kilder: Norsk Helseinfomatikk, Helsenorge, Lommelegen, Legeforeningen

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

 • Norges mest potente omega-3
 • Bidrar til normal hjertefunksjon*
 • Bidrar til normal hjernefunksjon*
 • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring