Calanus® Oil – høsting, produksjon og bærekraft

Hurtig innfrysning om bord på fiskefartøyet

Høstingen av raudåta (Calanus finmarchicus) skjer langs norskekysten, i Norskehavet og i Barentshavet i løpet av noen få måneder på våren og utover sommeren. Høsting utføres av små og mellomstore fiskefartøy. Det gjøres flere hal i døgnet og råstoffet fryses umiddelbart i blokker på ca. 20 kg. Rask innfrysning skjer for å unngå eventuell oksydasjon og enzymatisk aktivitet. Blokkene lagres ved minus 25C om bord i båt og videre på land frem til produksjon.

Produksjon skjer løpende

Siden råstoffet lagres dypfryst, kan vi hente ut tilpasset mengde til hver produksjon ved vår fabrikk i Vesterålen. Hvert uttak fra fryselager tilpasses størrelsen på ordren av ferdigprodukter. Normalt benyttes ca. 30 tonn råstoff i en produksjon. Vi foretrekker en slik tilnærming da vi på den måten ikke trenger å ha store ferdigvarelager og sikrer at kundene får ferskest mulig produkter.

Naturlig lave nivåer av miljøgifter gir skånsom produksjon

Blokkene lastes inn i produksjonen i frosset tilstand og varmes direkte opp til 80-90 grader før separering til olje, vann og proteiner. Oljen går gjennom flere trinn i en skånsom prosess for å rense ut proteiner og vann. Raudåta lever kun 1 til 1,5 år og har derfor ikke rukket å akkumulere tungmetaller i en størrelsesorden hvor det må fjernes. Oljen som kommer ut fra produksjon ligger langt under nasjonale og internasjonale grenseverdier for tungmetaller. Dette er et av de store fortrinnene ved olje fra Raudåta.

Bestill Calanus® Oil i dag og spar 259,-

Oljen er høstet og produsert i Nord-Norge

GODT FOR

 Hjertet
 Immunforsvaret
 Muskulatur

To Calanus Oil esker

BESTILL

EPA og DHA bidrar til normal hjertefunksjon ved inntak av minimum 250 mg EPA+DHA per dag. Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon og normal muskelfunksjon.

Minst mulig bearbeiding bevarer næringsstoffene best

Oljen fra raudåta er svært vannavstøtende og trenger derfor kun forsiktig oppvarming for å utvinnes fra råvaren. Det er allment kjent at marine omega-3 fettsyrer er viktig å få igjennom kosten og gjerne i så naturlig form som mulig. Derfor er inntak av marine fettsyrer gjennom å spise fersk fet fisk ofte anbefalt. Tar du heller omega-3 fettsyrer gjennom et kosttilskudd så se gjerne etter et som er skånsomt produsert, hvor mest mulig av de opprinnelige næringsstoffene er med over i sluttproduktet.

Astaxanthin holder oljen fersk

Rødfargen i Calanus® Oil kommer som følge av høyt innhold av fargestoffet Astaxanthin. Om sommeren befinner raudåte seg nær havoverflaten og blir da eksponert for sollys. Derfor produserer den selv fargestoffet for å beskytte seg mot UV stråling. Raudåta bruker dermed Astaxanthin som en «solkrem».

Astaxanthin motarbeider harskning og oljen er derfor er meget lagringsstabil etter produksjonog som ferdig vare. Hvis man f.eks. legger en kapsel i sollys, kan man se at fargen tapes etter hvert. Først når oljen begynner å bli blank, er Astaxanthinet «brukt opp» og oljen kan harskne. Astaxanthin fungerer derfor som et naturlig “konserveringsmiddel” fordi det forhindrer skade på fettsyrene.

Når råoljen er ferdig produsert, tappes den på lufttette fat. Derfra går den direkte til en underleverandør som lager kapsler og pakker i forbrukerpakninger. Vi er så heldige at vi har stor etterspørsel, så produktet ligger aldri lenge lagret før nytt parti leveres.

Bærekraftig høsting

Bærekraftig høsting betyr at virksomheten ikke påvirker utvikling av selve bestanden eller av det marine økosystemet den er en del av på en negativ måte. Raudåte høstes svært forsiktig, og langt under grensen for påvirkning av bestanden og de arter som livnærer seg på den. Hoppekreps fra slekten Calanus er vår største fornybare og høstbare ressurs, og foreløpig høstes bare noen hundredels promille av den årlige tilveksten. Calanus Helse AS stiller store krav til at høstingen skal skje etter føre-var prinsippet og i tråd med myndighetenes anbefalinger.

Bestill Calanus® Oil i dag
og spar 259,-

Oljen er høstet og produsert i Nord-Norge

GODT FOR

 Hjertet
 Immunforsvaret
 Muskulatur

To Calanus Oil esker

BESTILL

EPA og DHA bidrar til normal hjertefunksjon ved inntak av minimum 250 mg EPA+DHA per dag. Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon og normal muskelfunksjon.

56% RABATT - FÅ INTROPRIS I DAG!

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Friend of the sea
Logo for Informed-Sport
Logo for Posten