Kolesterol er et annet navn for fettstoffer i blodet. I dag utgjør høyt kolesterol en av de største risikofaktorene for utvikling av hjerte- og karsykdom. Årsakene kan mange ganger være av arvelig karakter, men i flere tilfeller har det en tydelig sammenheng med livsstil.

Kolesterolet måles som totalt kolesterol, LDL-kolesterol, HDL-kolesterol og triglyserider. La oss se nærmere på HDL-kolesterolet som kalles det «gode kolesterolet».

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Hva er HDL-kolesterol?

HDL-kolesterol står for high-density lipoprotein og kalles ofte for det «gode kolesterolet». Høyt HDL-kolesterol har nemlig vist seg å virke beskyttende mot hjerte- og karsykdommer. Det gode kolesterolet frakter med seg fettoverskuddet fra blodårene til leveren. På denne måten avleires ikke fettet på innsiden av åreveggene.

Hvor høyt innhold av HDL-kolesterol er bra?

Når vi måler kolesterol bruker vi måleenheten millimol per liter (mmol/L). En person som tidligere har hatt hjerte- eller karsykdom, eller på annen måte har økt risiko for å få en slik sykdom bør ikke ha HDL-kolesterol under 1,1 – 1,3. Høyere nivåer av HDL-kolesterol er derfor å foretrekke.

Hva påvirker kolesterolet?

Kolesterolnivået påvirkes både av forhold som vi kan kontrollere selv, og forhold som ligger utenfor vår kontroll. Alder, kjønn og genetiske forhold er de faktorene som ikke kan kontrolleres. Heldigvis er det mye vi kan gjøre selv for å forbedre kolesterolverdiene. En av de viktigste faktorene er å ha et sunt og variert kosthold. Spesielt umettet fett har vist seg å være gunstig fremfor mettet fett. Ved å spise sunt og velge riktige typer fett kan man øke HDL-kolesterolet.

Helsedirektoratet anbefaler i sine kostråd å ha et tilstrekkelig og jevnlig inntak av omega-3 hele året. Omega-3 er en essensiell del av et sunt kosthold, og gir mange viktige helsefordeler. For personer som ikke spiser nok fet fisk kan et kosttilskudd med omega-3 være et alternativ. Calanus® Oil er den eneste uraffinerte omega-3-oljen på markedet. Dette gjør at oljen har ivaretatt alle de naturlige egenskapene uten å måtte gjennomgå ødeleggende renseprosesser på høye temperaturer. Det er derfor ikke uten grunn at Calanus® Oil har vist seg å virke langt mer effektivt enn andre omega-3-oljer. Det er rett og slett en kortreist superomega.

Man vil også kunne øke det gode kolesterolet ved å stumpe røyken og få inn mer fysisk aktivitet i hverdagen. En halvtimes aktivitet om dagen er svært positivt for kolesterolet.  Noen typer medisiner og andre sykdommer kan også bidra til å øke eller senke kolesterolet.

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring