Tirsdag ble grunnsteinen til verdens første fabrikk for bioraffinering av raudåte lagt på Finneset i Sortland. “Et nytt, nordnorsk industrieventyr har startet”, sier Gunnar Rørstad, daglig leder i Calanus AS.

Calanus AS har gjennom år opparbeidet seg omfattende kunnskap og erfaring med høsting og produktutvikling av raudåta. Nå er det neste steget tatt mot en industriell utviklingsfase. Grunnsteinen som nylig ble lagt er starten på et funksjonelt industribygg på om lag 2750 kvadratmeter med en teknisk kapasitet på 7.000 tonn råstoff. Fabrikken vil koste rundt 170 millioner hvorav Calanus AS selv dekker 65 millioner og DNB og Innovasjon Norge dekker det resterende.

Bilde av Kurt Tande

Fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø, foretok grunnsteinsnedleggelsen på Finneset og trakk fram betydningen og verdien av ny teknologi og økt kompetanse innenfor en ny gren av sjømatnæringen. Ordfører i Sortland, Tove Mette Bjørkmo, gratulerte Calanus AS med startskuddet og satsingen, og applauderte valg av beliggenhet for verdens første fabrikk for bioraffinering av raudåte.

Les mer: «Bygger verdens første rødåte-fabrikk: – Et nytt industrieventyr»

56% RABATT - FÅ INTROPRIS I DAG!

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Friend of the sea
Logo for Informed-Sport
Logo for Posten