Forskningshelter og superomega

I det øyeblikket du blir mamma eller pappa søker du ikke lenger bare å leve ditt eget liv så godt som mulig, men du gjør det du kan for å gi barnet ditt de beste forutsetningene. Barnas beste er også samfunnets anliggende. Dette vet forskerne ved Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk ved Universitetet i Tromsø som gjennomfører studiet ADHD/Omega-3.

Mange barn og unge med ADHD og ADD opplever sterke og plagsomme bivirkninger av ADHD-medisin og ender opp med å ikke ta medisin i det hele tatt. Slik får de heller ikke den hjelpen de trenger. “Det er svært viktig å finne alternativer”, sier studielege Judeson Joseph ved BUP i Tromsø, som legger til at tidligere studier har påvist at barn med ADHD/ADD har omega-3-mangel. Grunnen til dette kjenner man ikke. Joseph håper at studiet skal finne noen svar.
Omega-3 er viktig for barn og unge i vekst. Denne fettsyren bidrar til et sunt og godt hjerte, god hjernefunksjon og øyehelse. Omega-3 påvirker også læring, konsentrasjon og gjør at hjernen utvikler seg raskere. Nå vil forskerne finne ut om omega-3 kan hjelpe, lindre symptomene og ha effekt på barn og unge med ADHD og ADD.

Calanus® Oil, en ren og naturlig marin olje, er valgt ut som omega-3-kilde i studiet. Calanus® Oil har en unik kombinasjon av kraftfulle omega-3-fettsyrer som bidrar til normal hjerte- og hjernefunksjon. Calanus AS og Calanus Helse er svært takknemlige og stolte over å ha blitt valgt ut som kilde i ADHD/ADD-studiet der barn og unge i alderen 6-16 fra hele Norge deltar.

ADHD-Omega-3-studien, som skal bli verdens største av sitt slag, søker nå etter flere unge forskningshelter. Har du barn i alderen 6-16 som har ADHD eller ADD, kan du og barnet ditt lære mer om studien og søke deltakelse her. Som ett av barna i studien uttrykte det “Det er godt å føle seg nyttig.” Bli med å gjøre et kjempeløft for barn med ADHD, du også!

Ønsker du å lære mer om Calanus® Oil finner du mer info her.