Artikkel av Marianne Lovise Strand

Balanse i livet er viktig for Camilla Fuglesang Eide (45). Den energiske, heltidsarbeidende firebarns-mammaen fra Asker har funnet byggesteinene som gjør helsa god. En av dem er Calanus® Oil.

Den blide 45-åringen vokste opp i Askim og bor nå på Nesøya i Asker utenfor Oslo sammen med mannen, Vidar, og deres fire barn i alderen 4 til 17 år.

Camilla er ei dame som alltid har hatt mye energi og trives best når hun får leve et aktivt liv med trening hver dag, ved siden av full jobb og eget firma.

– Jeg er nok litt «propell» av natur, sier hun og ler.

Men hvordan er det egentlig mulig å rekke så mye, uten å slite seg helt ut?

– Det gjelder å finne sin rytme i livet, den gode balanse. Men den kan det ta en del tid å finne, samtidig som man må være åpen på at den stadig er i forandring, sier hun.

Selv velger hun bort TV og å henge for mye på sosiale medier. Og hun står opp om morgenen før alle de andre i familien for å få sin viktige egentid. Men det er også mange ting jeg ikke får til eller rekker, så det er kanskje også snakk om å senke terskelen litt og godta at man ikke får til alt, sier hun.

Med en stor familie, er det også viktig at alle bidrar i husarbeidet, klesvask, rydding og matlaging. Familien har blant annet innført felles vaskedag for voksne og barn på fredager til et felles tidspunkt.

– Det fungerer greit, selv om det hender at ungene småkrangler litt om hvem som støvsugde sist, sier hun.

Familien fikk et barn til for fire år siden, så nå er det både barn i barnehage, barneskole og videregående i huset.

Camilla er nøye med å sette av tid til å ta seg inn, og tar bevisste, sunne valg i dagliglivet som bidrar til helhetlig og god helse. De turskoene jeg kjøpte for 10 år siden, har jeg enda og de er ganske mye i bruk, sier hun og smiler.

Naturen gir henne både roen, gleden og masse energi. Camilla går på ski, løper, går fjellturer, men liker også å plukke også bær og sopp på høsten.

– Jeg elsker å lage mat fra grunnen av, sier hun. Men det trenger verken å være komplisert eller tidkrevende. En boks kikerter med krydder og oljeblanding i ovnen, kan raskt bli basen for en god proteinkilde til middag, sammen med grønnsaker og brun ris.

Camillas byggesteiner

Allerede i 2004 var jeg på min første yogaklasse, og ble umiddelbart interessert og nysgjerrig på yoga. Yoga er så mye mer enn de stillingene vi gjerne blir presentert for, og som vi tror er “yoga”. Det var denne åndelige og helhetlige retningen jeg etterhvert brukte mer og mer tid på, og snart var også konsentrasjon og meditasjon en viktig del av min hverdag.

-I en travel hverdag og med småbarn i huset måtte jeg rett og slett pusle brikkene sammen og finne det som ble min vei, hvor også det som jeg «putter inn i hodet» er av stor betydning, poengterer hun. Evnen til å stoppe opp, lytte og å være tilstede har jeg med meg hver dag. Selvsagt kan jeg også “glemme at jeg lever” og bare være i tankene i hodet, men jeg forsøker å “sjekke inn i meg selv” flere ganger om dagen; kjenne tærne i skoene, kjenne gulvet under meg når jeg står i en butikk-kø eller kjenne stolen jeg sitter på ved skrivebordet. – Også puster jeg, og slipper taket. For hverdagen og tankene kommer raskt nok på plass igjen, fortsetter hun.

I bursdagsgave fra ektemannen fikk Camilla en helt spesiell gave til sin 40-årsdag. En reise til India på yoga-retreat. Turen skulle vise seg å bli et vendepunkt, og en ny, viktig byggestein i livet hennes.

– Jeg var jo kjent med yoga før, men etter Indiaturen fant jeg ut at dette ville jeg integrere i livet mitt og også dele med andre, sier hun.

Å reise “alene” til India, føltes både litt skremmende og spennende på samme tid.

Men det ble en veldig fin opplevelse, bensin på bålet, rett og slett. Camilla har vært to turer tilbake i India etter dette, senest på starten av 2020.

– Jeg har møtt så mange fine, vise mennesker på disse turene og lært mye også på det personlige planet, sier hun.

Camillas byggesteiner for god helse er søvn, turer i naturen, trening og sunn mat. I tillegg trenger hun omega-3 og  D-vitaminer,  fordi hun ikke får tilstrekkelig tilskudd av dette via sitt kosthold.

I ett år har hun tatt kosttilskuddet Calanus® Oil.

Hun hadde prøvd ut flere ulike typer kosttilskudd for å få i seg nok D-vitamin tidligere.

– Men jeg var ikke helt fornøyd med noen av disse, så det ble til at jeg en tid var uten inntak av kosttilskudd med vitamin D, sier hun.

Hun har lenge vært opptatt av hva de ulike kosttilskudd inneholder, hvor og hvordan de produserer og miljøaspektet.

Bestill Calanus® Oil i dag og spar 259,-

Oljen er høstet og produsert i Nord-Norge

GODT FOR

 Hjertet
 Immunforsvaret
 Muskulatur

To Calanus Oil esker

BESTILL

EPA og DHA bidrar til normal hjertefunksjon ved inntak av minimum 250 mg EPA+DHA per dag. Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon og normal muskelfunksjon.

Med en daglig yogapraksis kjenner jeg meg selv godt “fra innsiden” og er blitt mye bedre til å lytte til de signalene som kroppen sender meg. Trenger jeg en pause så tar jeg det. Da er også en smidig muskulatur viktig.

– Jeg er glad for å kunne bidra til å støtte et produkt som har lokal forankring i Nord-Norge, både når det gjelder produksjon og salgsavdeling, sier hun.

– Det å møte ekte, hyggelige og løsningsorienterte folk på telefonen hos kundesenteret, som jeg har ringt til flere ganger for å tilpasse mitt abonnement, har også vært viktig for meg, sier Camilla.

Hun følte seg sett som kunde og fikk sine behov ivaretatt.

Hun beskriver seg selv som en nøye, undersøkende type, som ikke godtar lettvinte løsninger.

–  Jeg tenker grundig over både hva jeg spiser, hva jeg tenker og hva jeg puster, sier Camilla.

Hun begrenser inntaket av ferdigprossesert mat, og forsøker å spise mest mulig naturlig mat laget fra grunnen av. Gjerne kortreist og økologisk. – Men jeg er ingen fanatiker når det kommer til kosthold. Det er viktig for meg også her med balanse og å være en god rollemodell for mine barn og omgivelser, men jeg kan også kose meg mye med både sjokolade eller vin av og til.

De siste seks årene har Camilla levd som vegetarianer, det er det hun føler seg best med. Men jeg spiser fisk, så jeg er kanskje mer en peskitarianer da” sier hun.

– Men med et vegetarisk kosthold har det vært litt vanskelig å få nok omega-3 og  D-vitamin, selv om vi spiser fet fisk regelmessig, sier hun.

Hun har utdannelse og mangeårig yrkeserfaring fra markedsføring og markedsarbeid i ulike selskaper.

– Det er både sunt og spennende å skifte jobb av og til, sier Camilla, som ved siden av full jobb og fire barn også er instruktør på Elixia og driver enkeltpersonforetaket Yogabird. Som navnet røper, så tilbyr hun yogatrening og opplevelser.

Camilla har anbefalt Calanus® Oil til flere andre hun kjenner, som også har begynt å ta produktet.

– Calanus Oil skal man ta i tillegg til andre gode livsstilsendringer, det er ikke bare den ene tingen som gir en god helse, men summen av flere gode valg, sier hun.

Omega-3 fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA. Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon og normal muskelfunksjon. 

Bestill Calanus® Oil i dag
og spar 259,-

Oljen er høstet og produsert i Nord-Norge

GODT FOR

 Hjertet
 Immunforsvaret
 Muskulatur

To Calanus Oil esker

BESTILL

EPA og DHA bidrar til normal hjertefunksjon ved inntak av minimum 250 mg EPA+DHA per dag. Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon og normal muskelfunksjon.

56% RABATT - FÅ INTROPRIS I DAG!

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Friend of the sea
Logo for Informed-Sport
Logo for Posten