Bilde av hender som former et hjerte

La oss endre fokus fra hvor mye omega-3 vi spiser, til hva slags omega-3 vi spiser!

Spis omega-3

Forskere og helsemyndigheter har i en årrekke kommet med en viktig oppfordring til folket: Spis omega-3! Disse essensielle fettsyrene er sentrale byggesteiner for kroppen vår og sørger blant annet for god hjertehelse. Omega-3 finnes i fisk og sjødyr og i noen planter. Folket har tatt oppfordringen på alvor og spiser fisk og grønnsaker, og ikke minst kosttilskudd med omega-3, som aldri før.

Fokusskiftet – fra mengde til kvalitet

Vi mennesker blir stadig mer bevisste som konsumenter og forbrukere. Det er ikke lenger viktig å ha mange valgmuligheter, men å kunne velge kvalitet. Vi liker også å vite hvor det vi spiser kommer fra og hvordan det produseres. Produkter basert på kortreiste og lokale råvarer og bærekraftige og miljøvennlige produksjonsforhold har blitt avgjørende faktorer når vi skal velge produkter. Et produkt med helnorsk opphav står ofte fram som et kvalitetsprodukt på markedet i dag.

Om raudåta

Raudåta, calanus finmarchichus, er en hoppekrepsart som lever i det kalde og friske Norskehavet. Raudåta lever av alger og betegnes som «havets vegetarianer». I oljen fra denne hoppekrepsen finner du derfor både marine omega-3-fettsyrer som EPA og DHA samt SDA og antioksidanter fra planteriket. Antioksidanten astaxanthin, som gir raudåta sin dyprøde farge, har konserverende egenskaper som gjør at oljen holder god kvalitet over tid.

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Calanus® Oil – den unike oljen

Helsemyndighetene anbefaler at ⅔-deler av det totale fettinntaket i kosten bør være enumettet og flerumettet fett. Samtidig anbefales det å innta tilstrekkelige mengder av omega-3-fettsyrene EPA og DHA. Disse fettsyrene finner du i fisk, sjødyr, marine oljer og kosttilskudd, deriblant også i Calanus® Oil. Med EPA og DHA, samt SDA (stearidonsyre) og ketolinsyre utgjør Calanus® Oil en «cocktail» av sunne og helsebringende fettsyrer som du ikke finner i andre marine oljer.

Hva er stearidonsyre?

En omega-3-fettsyre fra planteriket som finnes i raudåta og i Calanus® Oil er stearidonsyren. Denne fettsyren har vist seg å være svært gunstig mot betennelsestilstander i kroppen og forsterker opptaket og effekten av omega-3-fettsyrene EPA og DHA. I vestlig diett får vi i oss altfor mye mat som er rik på omega-6-fettsyrer. Omega-6-fettsyrer inneholder arakidonsyre, en fettsyre som skaper lavgradsbetennelser i kroppen. På grunn av denne omega-6-rike dietten blir balansen mellom omega-3 og omega-6 feil, og satt på spissen så kan vi si at vi spiser oss syke! Stearidonsyren som finnes i Calanus® Oil motvirker denne negative prosessen og demper betennelser i kroppen. Calanus® Oil bidrar dermed både til å gjenopprette den sunne fettsyrebalansen og til å styrke kroppens forsvar mot betennelser.

Hva er ketolinsyre?

I tillegg til de velkjente omega-3 fettsyrene EPA og DHA som finnes i vanlige marine
oljer, inneholder Calanus® Oil forløperen til en langkjedet enumettet fettsyre som heter ketolinsyre. Forskere ved Nofima har gjort celleforsøk både på lakseceller og humane celler, som viser at ketolinsyren stimulerer cellene til å omdanne korte omega-3-fettsyrer til de sunne, lange omega-3-fettsyrene EPA og DHA. Studier konkluderer med at ketolinsyren kan bidra til bedre utnyttelse av EPA og DHA i kroppen (Ruyter et al. 2016).

Ei ren olje

Raudåta høstes i havet utenfor Nord-Norge og er den største fornybare biologiske ressursen vi rår over i Nord-Atlanteren. Raudåta befinner seg lavt i næringskjeden og har en naturlig livssyklus på om lag ett år. Den rekker derfor ikke å akkumulere miljøgifter og må ikke gjennomgå omfattende rense – og raffineringsprosesser med kjemiske tilsetningsstoffer. Noe som eksempelvis er helt nødvendig ved utvinning av tran og fiskeolje. Raudåteolja er svært vannavstøtende, og raudåta “slipper” oljen ved kun forsiktig oppvarming.

Calanus® Oil – rett fra naturen – og til deg!

Calanus® Oil er et rent produkt laget av bærekraftig høstet og kortreist råstoff, – noe som gjør at råstoff og olje holder kvaliteten hele veien fra hav og til kapsel. På grunn av den skånsomme måten oljen utvinnes og foredles på bevarer den alle de gode virkestoffene og egenskapene helt fram til ferdig produkt.

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring