Etter mange år med forskning og produktutvikling er Calanus® Oil endelig godkjent for salg i det viktige EU-markedet.
Vi har vist at den formen for omega 3-fettsyrer som finnes naturlig i raudåte har utmerket biotilgjengelighet, og at Calanus® Oil motvirker uheldige stoffskiftendringer knyttet til fedme og livsstil» sier administrerende direktør Gunnar Rørstad.

Calanus® Oil er vesentlig forskjellig fra fiskeolje og andre marine oljer i måten fettsyrene er bundet på, og virker bedre enn det innholdet av EPA og DHA skulle tilsi. Det er det eneste produktet som består av voksestere i flytende form – den vanligste og mest energitette formen av omega-3 fettsyrer som dannes naturlig i Norskehavet.

Les mer om hvordan Calanus® Oil er forskjellig fra andre omega-3 kilder

Bilde av Calanus Oil eske
Calanus AS har, i tillegg til å utvikle høsting og bioraffinering av raudåte, investert betydelige midler i den dokumentasjonen som ligger til grunn for EU-søknaden. Novel Food-godkjenningen betyr at EU myndighetene bekrefter at Calanus® Oil er en god kilde til omega 3-fettsyrer, og at produktet er trygt for konsumentene.

«Det er gjort svært interessante funn på blodsukkerstabilisering og fettdeponering, og vi har stor tro på at Calanus® Oil vil være et godt produkt for personer som er i risikosonen for å utvikle diabetes. Vi vil fortsette å styrke vår kunnskap om produktet, slik at vi på sikt kan få godkjent helsepåstander innen disse områdene», sier forskningsdirektør Kurt Tande.

En stor forskningsmessig innsats, bl.a. i form av flere doktorgrader gjennomført ved UiT Norges Arktiske Universitet, har bidratt til godkjenningen av oljen i EU markedet. Støtte fra Innovasjon Norge og Norges forskningsråd har også vært viktig underveis.

«Vi vil nå øke bemanningen og utvide kapasiteten for å kunne tilby produktene våre til flere kunder. Selskapet vil bygge et eget bioraffineringsanlegg for raudåte, og arbeider nå med finansiering av dette. Med virksomhet i Tromsø og Vesterålen har Calanus AS godt fotfeste i sterke miljøer bygd på bærekraftig høsting og foredling av marine ressurser”, sier Gunnar Rørstad.

Les hele saken om Novel Food godkjenningen her

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

..

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring