Etter mange år med forskning og produktutvikling er Calanus® Oil endelig godkjent for salg i det viktige EU-markedet.
Vi har vist at den formen for omega 3-fettsyrer som finnes naturlig i raudåte har utmerket biotilgjengelighet, og at Calanus® Oil motvirker uheldige stoffskiftendringer knyttet til fedme og livsstil» sier administrerende direktør Gunnar Rørstad.

Calanus® Oil er vesentlig forskjellig fra fiskeolje og andre marine oljer i måten fettsyrene er bundet på, og virker bedre enn det innholdet av EPA og DHA skulle tilsi. Det er det eneste produktet som består av voksestere i flytende form – den vanligste og mest energitette formen av omega-3 fettsyrer som dannes naturlig i Norskehavet.

Les mer om hvordan Calanus® Oil er forskjellig fra andre omega-3 kilder

Bilde av Calanus Oil eske
Calanus AS har, i tillegg til å utvikle høsting og bioraffinering av raudåte, investert betydelige midler i den dokumentasjonen som ligger til grunn for EU-søknaden. Novel Food-godkjenningen betyr at EU myndighetene bekrefter at Calanus® Oil er en god kilde til omega 3-fettsyrer, og at produktet er trygt for konsumentene.

«Det er gjort svært interessante funn på blodsukkerstabilisering og fettdeponering, og vi har stor tro på at Calanus® Oil vil være et godt produkt for personer som er i risikosonen for å utvikle diabetes. Vi vil fortsette å styrke vår kunnskap om produktet, slik at vi på sikt kan få godkjent helsepåstander innen disse områdene», sier forskningsdirektør Kurt Tande.

En stor forskningsmessig innsats, bl.a. i form av flere doktorgrader gjennomført ved UiT Norges Arktiske Universitet, har bidratt til godkjenningen av oljen i EU markedet. Støtte fra Innovasjon Norge og Norges forskningsråd har også vært viktig underveis.

«Vi vil nå øke bemanningen og utvide kapasiteten for å kunne tilby produktene våre til flere kunder. Selskapet vil bygge et eget bioraffineringsanlegg for raudåte, og arbeider nå med finansiering av dette. Med virksomhet i Tromsø og Vesterålen har Calanus AS godt fotfeste i sterke miljøer bygd på bærekraftig høsting og foredling av marine ressurser”, sier Gunnar Rørstad.

Les hele saken om Novel Food godkjenningen her

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring