Omtalen er skrevet av Kurt Tande, professor i marin biologi og gründer av Calanus.

Et sammenlignende forsøk på akutt opptak av Calanus® oil og fiskeolje (Lovaza) er blitt gjennomført ved det velrennomerte forskningsinstituttet Mèrieux NutriSciences i USA våren 2015.
To grupper inntok en dose av EPA og DHA av henholdsvis Calanus® Oil (416 mg) og fiskeolje (840 mg). Deretter ble nivået av EPA og DHA i blodet målt regelmessig over 72 timer. (* i grafen angir måletidspunkt).

Opptaket av DHA er sammenfallende, mens de målte verdiene av EPA viser seg å være betydelig høyere ved inntak av Calanus® Oil!

Figuren viser at:

  • Calanus® Oil fordøyes og absorberes i blodet hos menneske
  • Personene som fikk Calanus® Oil tar opp signifikant mer EPA enn de som fikk fiskeolje, selv om mengden av EPA som ble gitt i form av Calanus® Oil var halvparten av mengden gitt i form av Lovaza fiskeolje
  • Plasmakonsentrasjonen av EPA når et maksimum etter ca 12 timer hos personene som fikk Calanus® Oil, mens den flater ut allerede etter 6 timer hos pasientene som fikk Lovaza fiskeolje

Denne forskjellen tyder på en mer vedvarende frisetting av EPA fra voksesteren i Calanus® Oil, sammenlignet med frisettingen av EPA fra etylesteren i Lovaza fiskeolje. Den kortere omega-3 fettsyren stearidonsyre er rikelig tilstede i Calanus® Oil og kan effektivt omdannes til EPA. Det høye opptaket av EPA kan være et resultat av kombinasjonen av vedvarende frisetting av EPA fra voksesteren i tillegg til omdanning og frisetting av stearidonsyre.

Her kan du laste ned poster fra studiet

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring