To av fem nordmenn har ofte problemer med magen, og av dem opplever 20 prosent å ha problemer en til syv dager i uken viser en undersøkelse gjort av Capacent Epinion. De aller vanligste mageplagene, er syreplager i magesekken og irritabel tarmsyndrom (IBS).

10-20% av den norske befolkningen opplever symptomer på irritabel tarm. Disse symptomene er oppblåsthet, mageknip og magesmerter knyttet til endret avføringsmønster i form av diare og/eller forstoppelse. Ubalanse i magen kan være med på å minske livskvaliteten betraktelig og mange opplever manglende overskudd. IBS kan forekomme hos barn, men er mer vanlig hos unge voksne.

Men hvorfor opplever så mange av oss disse mage- og tarmproblemene?

Hvorfor mageproblemer oppstår varier fra person til person, og det som kan være årsaken til dine problemer trenger ikke være den samme for naboen. Det er mange ulike faktorer som spiller inn, og mange faktorer som skal tas hensyn til når det kommer til mage- og tarmproblemer. Det finnes likevel flere årsaker som de aller fleste av oss har til felles, nemlig sopp.

Oversiktsbilde over tarmsystemet

Candida

Viste du at 80 prosent av immunsystemet vårt er konsentrert rundt magen, og at magen skal potensielt ha rundt 80 prosent gode bakterier, og 20 prosent dårlige bakterier?

Det høres kanskje litt skremmende ut med så mange dårlige bakterier, men både de gode og dårlige bakteriene går sammen for å skape harmoni og balanse i ditt mage- og tarmsystem.

Men hva er disse dårlige bakteriene som skal hjelpe oss? En god del av de dårlige bakteriene kjenner vi som Candida. Candida er for det første en sopp-familie, men også et potensielt helseproblem. Den aller vanligste formen for Candida er Candida Albicans, som hovedsakelig befinner seg i tykktarmen hvor dens hovedoppgave er å bryte ned ufordøyd mat. Candida Albicans kan leve fredelig side om side med de gode tarmbakteriene våre, men bare hvis den forblir uforstyrret.

Hvis mikrofloraen vår forstyrres, kan vi nemlig oppleve at harmonien blir brutt og vi sitter igjen med en overvekst av Candida Albicans. Ved overvekst går Candida Albicans fra å være den gode medhjelper til å bli en soppaktig parasitt, med lange trådlignende “armer” som kan bore seg gjennom slimhinnene i tarmen din. Dette medfører til at ufordøyd mat fra tarmen kan lekke ut i blodomløpet ditt og transporteres videre til andre deler av kroppen, noe du helst vil unngå.

Men hva er årsaken til at det blir overvekst av Candida Albicans?

Soppene i Candida-familien har én stor felles kjærlighet her i livet, og det er raske karbohydrater (sukker). Med det moderne kostholdet som inneholder mye fint mel og raske karbohydrater, uvettig bruk av medisiner og hormoner kan mengden med sopp nærmest eksplodere i antall, noe som føre til en stor soppinfeksjon av mage- og tarmsystemet ditt.

Men er det så farlig? Ja, det er det.

De 10 vanligste symptomene på overvekst av Candida Albicans:

 • oppblåsthet/gass
 • forstoppelse
 • diaré
 • vekslende avføringer – diaré og forstoppelse om hverandre
 • matvareallergier/matvareintoleranser
 • tretthet
 • dårlig konsentrasjon
 • eksem/allergier
 • øre-, nese- og hals-problemer
 • hodepine

I tillegg kan du oppleve ufrivillig barnløshet, da Candida kan føre til spontanaborter og forstyrrelser i mens-syklus, samt påvirke sædkvaliteten. Urinveisinfeksjoner er heller ikke unormalt når du har overvekst av Candida-soppen.

Kjenner du deg kanskje igjen? Fortvil ikke!

Det finnes heldigvis mange gode råd for hvordan du kan få bukt med Candida-soppen og redusere den ned til sitt normale nivå. Vi har samlet sammen noen gode tips til deg slik at du kan få tilbake livsgnisten og overskuddet du en gang hadde.

Slik kan du få magen i balanse igjen:

Pass på kosholdet

Det er alltid viktig å passe på kostholdet om du opplever problemer med magen. Hva som er det riktige kostholdet for deg kommer helt an på hvilke problemer eller diagnoser du har. Det finnes likevel noen ting vi alle har godt av å styre unna:

Styr unna matvarer som inneholder sukker, da sopp elsker raske karbohydrater. Det er også lurt å kutte ut gjær, samt begrense inntaket av melkeprodukter (som er tunge å fordøye) og siktet hvetemel (som mater soppen).

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

 • Norges mest potente omega-3
 • Bidrar til normal hjertefunksjon*
 • Bidrar til normal hjernefunksjon*
 • Omega-3 reduserer betennelse
Har du IBS kan du lese mer om mat for irritabel tarm her.

Bruk så ferske matvarer som mulig, og få i deg godt med friske grønnsaker, frukt og salater. Ferdiglagde middagsretter og halvfabrikater inneholder som regel mye sukker, gjærekstrakt, hvetemel og melkeprodukter, og er derfor en stor fy-fy om du ønsker en bedre balanse i mage- og tarmfloraen.

Et godt tips er å ta seg god tid til å spise maten. Fordøyelsen vil fungere bedre hvis du passer på å tygge maten din godt før du svelger den.

Stress ned
For å holde magen frisk og i balanse er det viktig at du finner en god teknikk for å slappe av når du føler at stresset er i ferd med å gripe tak i deg.

Når du føler deg stresset frigjør kroppen din naturlig adrenalin, og immunsystemet frigjør betennelsesfremmede cytokinder og betennelsevarsler til alle deler av kroppen din, inkludert magen. Immunsystemet og mikrofloraen som befinner seg i magen din jobber tett sammen for å sørge for at uønskede elementer skilles ut av kroppen så fort som overhode mulig. Når du stresser svekkes helsen i mage- og tarmsystemet ditt, og dette kan føre til immunsykdommer som Chrons sykdom, ulcerøs kolitt og IBS.

Trenger du gode tips for å stresse ned? Her finner du 7 tips for hvordan du kan redusere stresset i en hektisk hverdag.

Få skjønnhetssøvnen din
Søvn er essensielt for at kroppen skal holde seg i balanse. Et uregelmessig søvnmønster kan ha en negativ virkning på mange ting, og det inkluderer balansen i magens bakterieflora.

Ved å dekke kroppens søvnbehov forbedrer du hormonbalansen i kroppen din, og positive ringvirkninger som følge av dette kan være lengre levetid, mindre sykdom og en optimalisert vekt.

Produktbilde av Calanus Oil

Nok vitaminer og gode bakterier
Et av de aller enkleste, men også viktigste stegene du kan gjøre for å få en mage i balanse er å sørge for at kroppen din får de vitaminene, mineralene og fettsyrene den trenger.
For å gjenopprette balansen i tarmfloraen kan det være nødvendig å styrke immunforsvaret. Mange mener at omega-3 er med på å styrke immunforsvaret vårt, og med det virker forebyggende mot mange sykdommer.

Calanus® Oil er tilsatt vitamin d som bidrar til å opprettholde et normalt immunsystem.

Calanus® Oil er en spesielt god kilde til omega-3. Oljen er utvunnet av raudåte (hoppekreps) som lever av alger, og fordi den er vegetarianer og befinner seg langt nede på næringskjeden, akkumulerer den ikke miljøgifter og tungmetaller i samme grad som fisk og krill. Oljen behøver derfor ikke gå gjennom lange renseprosesser og vi kan derfor si at Calanus® Oil er en renere og mer naturlig omega-3.

Vær tålmodig
Uansett hvordan du velger å gå frem for å få magen tilbake i balanse, er det viktig at du akseptere at dette er noe som tar tid. Du skal nok ikke se bort ifra at det kan ta 3 til 6 måneder før du begynner å legge merke til de veldig store forskjellene, men fortvil ikke, det blir bedre!

Lykke til på ferden med å få magen tilbake i balanse!

Kilder: Capacent EpinionFolkehelseinstituttetKilden.

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

 • Norges mest potente omega-3
 • Bidrar til normal hjertefunksjon*
 • Bidrar til normal hjernefunksjon*
 • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring