Omega-3 er flerumettede fettsyrer. ALA, EPA og DHA er de tre viktigste fettsyrene for oss mennesker og disse bidrar til at cellene i kroppen fungerer optimalt. ALA er såkalt plante omega-3 og kommer fra planter. EPA og DHA får man fra fisk og skalldyr. Kroppen klarer ikke produsere disse fettsyrene selv, derfor er det nødvendig å få det i seg i kostholdet. Får man ikke via kosten kan man ta det i form av kosttilskudd.

I en årrekke har man forsket på omega-3 og det viser seg at det kan ha mange fordeler, blant annet for hjerte, hjerne, ledd og psykisk helse. Under har vi listet opp 3 konkrete fordeler man kan få av omega-3.

1. Omega-3 kan bidra til å opprettholde normal hjernefunksjon

Hjernen din stopper ikke å utvikle seg selv om du blir voksen, den utvikler seg gjennom hele livet og det skjer endringer i både struktur og funksjon. Fettsyrene EPA og DHA i omega-3 er viktig for hjernens utvikling og vekst.

En studie (publisert i British Journal of Psychiatry) har faktisk vist at personer som får i seg tilstrekkelige mengder vitaminer, mineraler og fettsyrer har redusert antisosial atferd. Omega-3 kan bidra til en normal hjernefunksjon ved inntak av minimum 250 mg DHA per dag.

2. Omega-3 kan redusere betennelser

Fettsyrene i omega-3 bidrar til å kontrollere betennelsesreaksjoner og Calanus® Oil har unike egenskaper som kan forhindre at nye betennelser oppstår. I vestlig diett får vi i oss altfor mye omega-6 fettsyrer, og disse inneholder noe som heter arakidonsyre, og som er proinflammatorisk. Den skaper lavgradsbetennelser i kroppen, og vi kan vel derfor si det sånn at vi spiser oss syke.

Stearidonsyre som finnes i Calanus® Oil «blokkerer» og hindrer dannelse av arakidonsyre som skaper betennelser i kroppen- og det er forklaringen på at dette er en ekstra potent olje som har gunstig virkning på sykdommer der kroniske betennelser er en del av sykdomsbildet.

PRØV CALANUS® OIL I DAG OG FÅ 56% RABATT

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

3. Omega-3 kan bidra til å opprettholde en normal hjertehelse

Hvis du tar omega-3 tilskudd fast kan det redusere høyt blodtrykk og kolesterolmengder som igjen reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer. Studiene DART og GISSI viste dessuten at omega-3 fettsyrer ga gode effekter på personer som allerede hadde vært rammet av hjerteinfarkt. Omega-3 bidrar til normal hjertefunksjon ved inntak av minimum 250 mg EPA+DHA per dag.

Bilde av Calanus Oil eske omega-3

Calanus® Oil er en spesielt god kilde til omega-3

Calanus® Oil utvinnes og foredles uten bruk av kjemikalier slik tilfellet ofte er med marine oljer.  Calanus® Oil har en unik sammensetning ved at omega 3-fettsyrene er bundet i ester-form til langkjedete umettede fettalkoholer. Dette gjør at produktet har noen virkelig spennende egenskaper som ikke finnes i “vanlige” omega 3-produkter. Det er derfor ikke uten grunn at Calanus® Oil omtales som kortreist “superomega”. Vi mener rett og slett at Calanus® Oil er blant de aller beste kildene til Omega 3.

Kilder: Beritnordstrand.no, Forskning.no, LHL.no, Nevro.legehandboka.no, Nifes.no

Prøv Calanus® Oil i dag og få 56% rabatt

  • Norges mest potente omega-3
  • Bidrar til normal hjertefunksjon*
  • Bidrar til normal hjernefunksjon*
  • Omega-3 reduserer betennelse

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

(herav 39,80 i mva)
Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Hent info fra 1881

KJØP NÅ

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for Posten og Bring