Omega-3 er flerumettede fettsyrer. ALA, EPA og DHA er de tre viktigste fettsyrene for oss mennesker og disse bidrar til at cellene i kroppen fungerer optimalt. ALA er såkalt plante omega-3 og kommer fra planter. EPA og DHA får man fra fisk og skalldyr. Kroppen klarer ikke produsere disse fettsyrene selv, derfor er det nødvendig å få det i seg i kostholdet. Får man ikke via kosten kan man ta det i form av kosttilskudd.

I en årrekke har man forsket på omega-3 og det viser seg at det kan ha mange fordeler, blant annet for hjerte, hjerne, ledd og psykisk helse. Under har vi listet opp 3 konkrete fordeler man kan få av omega-3.

 

1. Omega-3 kan bidra til å opprettholde normal hjernefunksjon

Hjernen din stopper ikke å utvikle seg selv om du blir voksen, den utvikler seg gjennom hele livet og det skjer endringer i både struktur og funksjon. Fettsyrene EPA og DHA i omega-3 er viktig for hjernens utvikling og vekst.

En studie (publisert i British Journal of Psychiatry) har faktisk vist at personer som får i seg tilstrekkelige mengder vitaminer, mineraler og fettsyrer har redusert antisosial atferd. Omega-3 kan bidra til en normal hjernefunksjon ved inntak av minimum 250 mg DHA per dag.

 

PRØV CALANUS® OIL
I DAG OG FÅ 56% RABATT

Norges mest potente omega-3
Bidrar til normal hjertefunksjon*
Bidrar til normal hjernefunksjon*
Omega-3 reduserer betennelse

Calanus® Oil

2. Omega-3 kan redusere betennelser

Fettsyrene i omega-3 bidrar til å kontrollere betennelsesreaksjoner og Calanus® Oil har unike egenskaper som kan forhindre at nye betennelser oppstår. I vestlig diett får vi i oss altfor mye omega-6 fettsyrer, og disse inneholder noe som heter arakidonsyre, og som er proinflammatorisk. Den skaper lavgradsbetennelser i kroppen, og vi kan vel derfor si det sånn at vi spiser oss syke.

Stearidonsyre som finnes i Calanus® Oil «blokkerer» og hindrer dannelse av arakidonsyre som skaper betennelser i kroppen- og det er forklaringen på at dette er en ekstra potent olje som har gunstig virkning på sykdommer der kroniske betennelser er en del av sykdomsbildet.

 

Bilde av røde Calanus Oil tabletter

3. Omega-3 kan bidra til å opprettholde en normal hjertehelse

Hvis du tar omega-3 tilskudd fast kan det redusere høyt blodtrykk og kolesterolmengder som igjen reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer. Studiene DART og GISSI viste dessuten at omega-3 fettsyrer ga gode effekter på personer som allerede hadde vært rammet av hjerteinfarkt. Omega-3 bidrar til normal hjertefunksjon ved inntak av minimum 250 mg EPA+DHA per dag.

 

Calanus® Oil er en spesielt god kilde til omega-3

Calanus® Oil utvinnes og foredles uten bruk av kjemikalier slik tilfellet ofte er med marine oljer.  Calanus® Oil har en unik sammensetning ved at omega 3-fettsyrene er bundet i ester-form til langkjedete umettede fettalkoholer. Dette gjør at produktet har noen virkelig spennende egenskaper som ikke finnes i “vanlige” omega 3-produkter. Det er derfor ikke uten grunn at Calanus® Oil omtales som kortreist “superomega”. Vi mener rett og slett at Calanus® Oil er blant de aller beste kildene til Omega 3.

Bilde av Calanus Oil eske omega-3

Kilder: Beritnordstrand.no, Forskning.no, LHL.no, Nevro.legehandboka.no, Nifes.no

*Bidrar til normal hjertefunksjon ved inntak av minimum 250 mg EPA+DHA per dag. Bidrar til normal hjernefunksjon ved inntak av minimum 250 mg DHA per dag.

Prøv Calanus® Oil i 60 dager for kun 199,-

To CalanusOil esker

Motta deretter 2 esker annenhver måned til 229,- pr. eske.
Det er ingen bindingstid, og vi spanderer frakten!

To CalanusOil esker

Bestill Calanus® Oil

Checkboks logo

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer.

Checkboks logo

Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti.

Logo for trygg e-handel
Logo for Posten og Bring